Den vanskelige andresesongen

Alle gode ting viste seg å være tre for Burnley, som endelig klarte å berge plassen i Premier League på det tredje forsøket. Laget gjorde derfor de fleste eksperttipsene til skamme, og klubbens trofaste tilhengere har kunnet glede seg over mye bra spill på hjemmebane denne sesongen, samt at erkerivalen Blackburn tok veien ned til League 1.

Det er allikevel ingen grunn til å hvile på laurbærene, og vi er helt sikre på at Sean Dyche allerede er i ferd med å planlegge neste sesong. Han har allerede uttalt til lokalpressen at Burnley må forsterke laget i det neste overgangsvinduet, og nøkkelen blir å finne spillere som forsterker førsteelleveren og koster rundt ti millioner pund.

En fantastisk prestasjon å berge plassen

Vi må allikevel ikke undervurdere prestasjonen laget gjorde ved å berge plassen i Premier League. De fleste fotball odds til spillselskapene var nemlig rimelig tydelige på at Burnley var storfavoritter til nedrykk. Laget nådde allikevel den magiske 40-poengsgrensen før siste serierunde ble spilt, og til slutt ble det Hull, Middlesbrough og Sunderland som måtte ta den tunge veien ned til Championship. Burnley kan derfor senke skuldrene foran årets siste kamp mot Tottenham. Spurs er også ferdige med sesongen, men du får allikevel 4,75 i odds på at Burnley avslutter med stil på Turf Moor.

Bilde: Adam Haworth

​Forsvarsklippe på vei bort

Det heteste salgsobjektet i øyeblikket er midtstopperen Michael Keane, som har spilt seg inn på landslaget denne sesongen. De siste ryktene sier at Manchester United er interessert i å hente ham tilbake til Old Trafford, og det kan derfor bli svært vanskelig å holde ham på Turf Moor. Et salg på rundt 30 millioner pund kan allikevel finansiere tre nye spillere, og det blir derfor en vanskelig beslutning å ta for ledelsen i klubben. I tillegg er det nærliggende å tro at Keane er lysten på en overgang til en større klubb og spill i Europa League og Mesterligaen.

Borteformen må forbedres

Hvis årets hjemmeform har vært imponerende, har dessverre prestasjonene på bortebane vist seg å være av laber kvalitet. Laget tapte hele 14 av de 19 bortekampene i ligaen, og en like mager poengfangst neste sesong kommer garantert til å føre til neglebiting når vi skriver mai 2018. Dyche må derfor få på plass en taktikk som fungerer bedre på bortebane. Det er nemlig ikke til å stikke under en stol at enkelte av hjemmeseirene denne sesongen var av det heldige slaget, og laget kan ikke regne med å ha like mange marginer med seg neste sesong.

Nye spillere må inn

Burnley traff meget bra på overgangsmarkedet i fjor, og både Steven Defour og Robbie Brady har vist seg som solide forsterkninger. Hvis Keane ender med å gå til en større klubb, må klubben hente et par nye forsvarsspillere. Det kan således bli aktuelt å se til en av de større europeiske ligaene eller blant de beste lagene i Championship. På topp er laget allerede godt forspent med Andre Gray og Sam Vokes, som til sammen har laget 21 mål denne sesongen.

Redaksjonen takker Anders Haugen for bidraget