Brian Jensen og Jon Stewart forlenger med the Clarets!

Klubbens populære keeper, Brian Jensen forlenger med the Clarets, noe som betyr at veteranen blir imponerende ti år på Turf Moor.

Tredjekeeper Jon Stewart har også skrevet under en forlengelse og viser klare ambisjoner rundt det kommende året.  

Det var lenge usikkert om dansken kom til å forlenge med Turf Moor-laget eller om 37-åringen kom til å velge en annen arbeidsgiver, men det var en gledens dag i Burnley når det ble kjent at evig unge Jensen blir å se i keeper-trøya ett år til. Brian kan vise til solide 307 kamper for de lilla- og lyseblå etter overgangen fra West Bromwich sommeren 2003 og måtte gi fra seg hanskene til Lee Grant i en lenger periode, men er tilsynelatende fortsatt i sjefens planer for den kommende sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

Eddie Howe hadde ingen ambisjon om å gi seg der og sikret seg i samme slengen tjenestene til Jon Stewart som ble hentet gratis forrige sommer.

en anerkjennelse for de utmerkede tjenestene han har ytt klubben– Jeg er glad for at han signerte, sa Howe. Vi har alltid ønsket å ha han i laget og hans erfaring kommer til å bli vital. Han har fortsatt en stor rolle ved å være en rollemodell for de andre spillerne og den unge gruppen keepere i rekkene – det er viktig at de har profesjonelle spillere rundt seg.

– Vi er likeledes begeistret over å kunne tilby han det som en anerkjennelse for de utmerkede tjenestene han har ytt klubben, vi er klare over hvor populær han er og når kan får sin hederskamp, er jeg sikker på at det kommer til å være en spesiell dag for han og fansen. 

Foto: BurnleyFC.com

Gode nyheter kommer sjeldent alene; tredjekeeper, Jon Stewart som ankom klubben forrige sommer ble også tilbudt en kontraktforlengelse og blir dermed med the Clarets i ytterligere ett år. Den tidligere Bournemouth-keeperen har enda til gode å debutere for førstelaget, noe som har resultert i låneopphold der 23-åringen spilte en sentral rolle i at Alfreton Town. Et nytt lån er ikke utenkelig i jakten på førstelagsfotball.

– Jeg nøt oppholdet hos Alfreton og likte å spille, sa 23-åringen. Jeg fikk elleve kamper og gleder meg til å spille for Burnley eller dra ut på et nytt lån. Planen min er å holde ut og presse meg selg til å prøve å komme meg innpå laget eller på lån – for det er det som kommer til å skje.

– Jeg ønsker ikke å kaste bort mer tid, er 23 og ønsker å vise meg. Jeg kommer til å gi mitt beste i oppgjøringen og se hva jeg klarer, jeg er sikker på at jeg kan spille, men det er opp til sjefen. 

– Hvis ikke her, så drar jeg helt klart på lån og ser hva jeg kan gjøre der – som i fjor. I fjor var jeg bare glad for å være her og komme meg på bena igjen, siden jeg hadde noen problemer tidligere – så det å dra på lån mot slutten av forrige sesong kunne ikke ha hjulpet mer, men i år er jeg fokusert på å spille, avsluttet Stewart.