Burnley bekrefter Cornet-overgang

Burnley FC bekrefter at ivorianske Maxwell Cornet fra Lyon blir ny Claret etter å ha signert en femårs avtale. 24-åringen kan bekle flere offensive og defensive roller, og på begge kantene, men kommer først til Lancashire etter landslagspausen.

I løpet av de syv årene har han tilbrakt i Lyon har det blitt solide 51 mål over 250 kamper.

Jeg er oppspilt over å komme til Burnley i Premier League og spille mot noen av de beste spillerne i verden. Jeg har den største respekt for Burnley og hva klubben har utrettet. Jeg ser fram til utfordringen etter mye hardt arbeid og er innstilt på å gjøre mitt for å bidra. Jeg ser fram til det vi kan få til, sa Maxwell.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/b9b44d5f-9ba5-4e96-84ab-e794ccb00d93.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Overgangen verdsettes til £6m og Cornet blir den fjerde spilleren denne sesongen. Nathan Collins, Wayne Hennessey og Aaron Lennon har alle blitt hentet denne sommeren.

Styreleder Alan Pace var naturligvis begeistret for overgangen og ser fram til å se 24-åringen i burgunder- og lyseblå farger.

På vegne av alle i Burnley FC ønsker jeg å ønske Maxwell til Clarets-familien. Vi er henrykt over å ha sikret en så talentfull spiller med erfaring fra Champions League og vi ser fram til når han kommer til oss. Vi har manglet breddespillere og det var et område vi måtte forsterke. Vi anså Maxwell som den ideelle spilleren til den posisjonen med hans talent, allsidighet og fart. Det har vært herlig å få fansen tilbake til Turf Moor og jeg forventer en herlig mottakelse for Maxwell når han kommer til oss etter landslagspausen.

Manager Dyche ser fram til det kommende samarbeidet og er ser fram til å kunne samarbeide med ytterligere en offensiv kantspiller. Selv om det har blitt fire spillere dette overgangsvinduet, så håper sjefen på at det kommer noen flere før vinduet stenger.

Eierne har jobbet veldig hardt for å lande Cornet-avtalen. Det var en krevende prosess, men de klarte det til slutt. Vi ser fram til å møte han og la han bli vant med måten vi jobber på og forhåpentligvis vil han kunne ha innflytelse på det vi gjør. Vi ønsker at han kommer hit og nyter fotballen sin og forhåpentligvis drar oss fremover. Først må han finne seg til rette og bli vant med området, livet på og utenfor banen og så ser vi hva han kan bidra med.

De neste – vi får se. Det er et par kanskje-situasjoner, så vi må se hvordan det utarter seg, avsluttet Dyche.