Burnley fikk valuta for transfer-pengene

I forkant av 2019/2020-sesongen brukte Burnley omtrent 200 millioner kroner på overgangsmarkedet. Det plasserer oss blant Premier League-klubbene som har fått aller mest ut av pengene målt i poeng.

Da Premier League-sesongen 2019/2020 ble avsluttet for noen uker siden hadde Burnley spilt seg til totalt 54 poeng. Det betyr at klubben brukte ca. 3,77 millioner kroner per poeng etter å ha kjøpt Josh Brownhill, Jay Rodriguez, Bailey Peacock-Farrell og Eric Pieters i forkant av den nylig avsluttede sesongen. Kun to klubber kan skryte av å ha brukt mindre penger per poeng. Også denne sesongen er Nick Pope vært mannen bak flere av poengene våre.

Aller best var – overraskende for mange – Liverpool. Ikke bare spilte Jürgen Klopps mannskap en fenomenal sesong og sanket 99 poeng, de gjorde det også for en forholdsvis billig penge. Liverpool brukte «kun» 110 millioner kroner i overgangsvinduet opp til triumfsesongen, noe som betyr at de fikk ett poeng for hver 1,1 million brukte kroner.

Nå skylder vi å si at Liverpool nådde å bruke en hel del på viktige signeringer forrige sesong, så helt gratis har ikke Premier League-trofeet kommet til Anfield. Vi må også understreke at denne statistikken ikke tar hensyn til spillerlønninger i utregningen, men utelukkende de aktuelle overgangssummene. 

Nest beste Premier League-klubb var Crystal Palace. London-klubben brukte snaue 80 millioner kroner på overgangsmarkedet før forrige sesong. For de pengene fikk de 43 poeng, noe som gir 1,85 millioner kroner per poeng.

I den andre enden av skalaen har Aston Villa stått for det verste «pengesløseriet». Aston Villa brukte nesten 1,7 milliarder kroner på å sikre seg en konkurransedyktig tropp i Premier League. Likevel holdt det på å gå helt galt, men Birmingham-klubben sikret PL-plassen med et nødskrik i siste spillerunde. Aston Villa fikk 35 poeng og brukte med det over 47 millioner kroner per poeng.

På plassene bak fulgte Manchester United med et forbruk på ca. 34 millioner kroner for hvert av sine 66 poeng. At Ole Gunnar Solskjær sikret klubben Champions League-deltakelse får nok mange til likevel å mene at pengebruken var fornuftig.

West Ham var tredje dårligst til å få valuta for pengene. «The Hammers» fikk 33 poeng og brukte med det ca. 32 millioner kroner per poeng.

Dyche går for briter

Hvordan Burnley-troppen ser ut neste sesong er fortsatt usikkert. Manager Sean Dyche har uttrykt at klubben er på jakt etter midtbanespillere (høyre og sentralt), men det letes også etter forsterkninger defensivt (høyreback og midtstopper). Det er imidlertid ingen grunn til å tro at det plutselig skal velte inn med nye spillere fra kontinentene.

Kilde: Pixabay

– Vi kikker hovedsakelig etter britiske spillere. Det utenlandske markedet er vanskelig for oss. Styret sitter litt tyngre på pengene og er redd for å foreta utenlandske feilkjøp, samtidig som vi er bevisste om at Burnley, i det nordvestlige England, ikke frister alle like mye. Det er jo ikke sol her året rundt, så vi har også kulturelle utfordringer når vi skal hente spillere, har Sean Dyche sagt til lokalmedia.

Kikker vi på bookmakernes Premier League tips, ser det på nåværende tidspunkt ut til at foregående sesongs plassering midt på tabellen også blir utfallet neste sesong. Hos bet365 får du 4 i odds på at Burnley rykker ned, men du tilbys også den samme oddsen hvis du tror vi ender på øvre halvdel av Premier League-tabellen.

Neste sesongs første Premier League-runde er planlagt til 12. september.