Mål, annulleringer, VAR og tap i siste runde

(Burnley 1-2 Brighton): En lite populær dommer gjorde ikke jobben lettere for seg selv med inkonsistente avgjørelser, men det sto likt til pause etter flotte mål fra Bissouma og Wood. Det ble mål etter sidebytte også, blant annet en kontroversiell annullering takket være VAR og the Clarets gikk på en smell i sesongens siste kamp.

Et uendret lag løp utpå Turf Moor i sesongens siste kamp og laget ville mer enn gjerne sørge for at Nick Pope ble tildelt «the Golden glove» for sin formidable innsats mellom stengene denne sesongen.

Det startet rolig på Turf Moor og Josh Brownhill fikk et tidlig gult kort og det skule bli spennende å se om dommer Moss hadde lagt listen på et så lavt nivå eller om det det kom til å bli en kamp med følelsen av urettferdighet. I det 13.minutt fikk the Clarets den første opplevelsen av inkonsistente dommer Moss; Rodriguez snappet opp kula like utenfor feltet og fosset inn i 16-meteren. Stephens var like etter Jay og dyttet han i ryggen, men verken VAR eller Moss ville gi straffe.

Burnley økte presset litt og stadig mer av spillet foregikk på Brighton sin banehalvdel. I det 19.minutt viste dommeren nok en gang sin udugelighet når Brownhill ble dyttet overende på samme måte som dyttet overende og ble fikk gult kort, her ble det ingen kort og spillet gikk videre. Dette resulterte med hjørnespark og etter litt klabb, babb og dårlig klarering av Wood havnet ballen hos Yves Bissouma. Fra 20 meters hold klinket midtbanespilleren til og sendte kula i høyre hjørne. 0-1 til Brighton!

Like før drikkepausen kunne Brighton ha økt ledelsen med Maupay (23′), men skuddet gikk rett i tverrleggeren. Etter forfriskningene var det nok en gang gjestene som truet Pope med MacAllister (26′) som sendte et skudd rett på keeperen. Dwight McNeill sørget for å skape problemer på venstrekanten, mens Lamptey gjorde det samme for gjestene.

Det var en skuffende første omgang fra the Clarets, men kort tid før pause viste Lancashire-laget at det bor litt i dem allikevel. Erik Pieters sendte avgårde en fantastisk pasning mot feltet – der var Chris Wood på løp, spissen dempet utmerket og sendte kula i nettet bak keeper Ryan. 1-1 i det 44.minutt. Ikke overraskende måtte VAR sjekke om det var noe som kunne legges til grunn for å annullere Burnley-målet, men det var feilfritt. Fire tilleggsminutter senere ble lagene sendt i garderoben.

Lamptey fortsatte å skape problemer på kanten og Connolly (47′) kunne ha økt ledelsen etter en mislykket klarering av Kevin Long, men Pope reddet med føttene. Noen minutter senere gikk det dessverre ikke like bra. Maupay kjempet seg fram på kanten og sendte ballen videre til Adam Connoly (49′). Spissen fosset fremover og nok en gang slet Long med å stoppe motstanderen sin som skremmende enkelt økte til 2-1. VAR sjekket om ballen var ute av spill i oppbyggingen, uten tvilsomme funn.

Det tok ikke mange minuttene før Burnley svarte, men først måtte Erik Pieters få litt behandling ette ren smell. Westwood sørget for et hjørnespark til the Clarets i det 56.minutt. Westwood la inn fra flagget og fant hodet til Jay Rodriguez som stusset ballen i nettet, MEN! VAR måtte rutinemessig inn og sjekket målet og etter en sjekk ble målet annullert på grunn av eventyrerens påståtte hindring av keeperen…. Ryan hadde aldri tatt ballen, men VAR mente noe annet og dermed sto det fortsatt 2-1 til Brighton.

Frustrasjonen kunne både sees og føles. Bardsley sendte en fin ball til Jay (61′) som dempet flott og sendte et skudd like til side for mål. Long (63′) og Rodrguez (64′) noterte seg to store muligheter før lagene fikk en liten time-out/drikkepause. Jay (70′), McNeill (71′) og Connolly (72′) forsøkte seg før Brighton foretok et trippelt-bytte. Burnley byttet ut eventyreren med Robbie Brady.

Rodriguez hadde en grei kamp og skapte trøbbel for gjestene, men ble byttet ut med under et kvarter igjen. The Clarets prøvde å bryte ned Brighton-forsvaret, men slet litt med å få hull på byllen – spesielt etter byttene. Brady (83′) fikk en god mulighet til å redde ære i den siste kampen, men sendte ballen utenfor.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og the Clarets sendte opp alle mann i det siste spilleminuttet til et hjørnespark, men det endte med tap i sesongens siste kamp.

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Tarkowski, Pieters, Berg Gudmundsson (Brady 73), Westwood, Brownhill, McNeil, Wood, Rodriguez (Vydra 78)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Glennon, Dunne, Thomas, Benson, Brady, Goodridge, Mumbongo, Thompson, Vydra
Gule kort: Brownhill 4, Bardsley 85

Brighton: Ryan, Burn, Webster, Dunk, Lamptey, March (Bernardo 72), Bissouma (Pröpper 72), Stephens, MacAllister (Mooy 72), Maupay (Jahanbakhsh 90+2), Connolly (Murray 89)
Innbyttere: Button, Bernardo, Montoya, Gross, Jahanbakhsh, Mooy, Pröpper, Murray, Trossard

Dommer: Jonathan Moss