Seiret over Norwich sine ni mann

(Norwich 0-2 Burnley): Norwich ble redusert til ni mann før Chris Wood sendte the Clarets i føringen på overtid i første omgang. Burnley kontrollerte annen omgang med mye ballbesittelse og det var angrep mot forsvar i 45 minutter. Til tross for ballbesittelse og full kontroll så var det et selvmål av Ben Godfrey som sørget for 2-0.

Charlie Taylor er ute med skade og er trolig ute resten av sesongen sammen med Ashley Barnes, Jack Cork, Ben Mee og Matt Lowton. Jay Rodriguez derimot er klar til kamp igjen etter å blitt byttet ut i forrige kamp. Norwich som har bekreftet Championship-spill neste sesong må klare seg uten Sam Bryam, Moritz Leitner og bastarden Grant Hanley. Kreative Emiliano Buendia pådro seg en smell under oppvarmingen, men klarte å starte kampen.

Det startet rolig på Carrow Road der lagene brukte litt tid på å bli kjent med hverandres ferdigheter. Hjemmelaget var livlige og sikret seg de første hjørnesparkene, men klarte ikke å materialisere det til noe farlig. McNeill (16′) noterte seg kampens og Burnleys første forsøk, men skuddet gikk over målet til Tim Krul. Hjemmelagets Godfrey (19′) etterfulgt av Tettey (19′) kunne ha endret resultatet, men Pope og Tarkowski var årvåkne og avverget begge forsøk.

Det skjedde ikke så fryktelig mye fram til drikkepausen i det 23.minutt, men noen kommentarer og instrukser fra managerne fikk opp stemningen på gresset. Burnley fikk tydeligvis beskjed om å få opp tempo.

Burnley fikk deres første frispark i det 32.minutt. Westwood la inn, men Wood nådde ikke ballen og fikk følgelig ikke avsluttet.

Westwood fikk albuen til Buendia minuttet senere. Argentineren visste hva han holdt på med og dommeren måtte selv ta en titt på VAR-skjermen. Resultatet ble rødt kort til Buendia i det 34.minutt.

Jay Rodriguez (38′) tvang fram en god redning fra Tim Krul etterfulgt av Chris Wood (39′) like etterpå. Dwight McNeill (40′) fulgte opp med spennende frispark like utenfor feltet og tvang fram en kjemperedning fra Krul. VAR var nok en gang i gang i det 42.minutt når Chris Wood ble klippet ned, men verken dommeren eller den digitale teknologi lot seg overbevise. Wood klarte kunststykket å snuble i egne bein. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det tredje ble Norwich redusert til ni mann! Josip Drmic (45+3′) klippet ned Erik Pieters og fikk et soleklart rødt.

Chris Wood har scoret fire mål mot Norwich på de tre siste møtene og i det fjerde av disse satte han inn 1-0 til Burnley. Etter litt klabb og babb havnet ballen hos eventyreren på venstre side. Berg Gudmundsson la inn og fant Wood mellom to spillere som sparket ballen i nettet med et klassisk «overhead-kick»!

Annen omgang startet med et bytte for hjemmelaget, men det var gjestene som skapte omgangens første mulighet. Det ble en duell mellom landsmennene Tim Krul og Erik Pieters (47′), der sistnevntes skudd fra avstand ble bokset over mål og ga hjørnespark til Burnley. Westwood leverte et utsøkt innlegg mot feltet der Chris Wood hadde tid til å dempe ballen og styre den i mål, men valgte å klinke til på direkten og sendte istedenfor kula til side for mål.

The Clarets hadde full kontroll. Jay (52′, 55′, 56′ og 57′) skapte trøbbel for Norwich-forsvaret, mens Westwood orkestrerte midtbanen. Like før timen ble Robbie Brady sendt ut og erstattet Berg Gudmundsson.

Innbytter Brady forsøkte seg to ganger på tre minutter, men begge forsøkene sendte ballen himmelhøyt. Burnley sendte bølger av angrep mot Norwich som forsvarte seg med nebb og klør. Jay Rod (66′) forsøkte seg fra kort hold uten å lure Tim Krul. Etter drikkepausen ble James Tarkowski liggende nede etter en uheldig smell i ankelen (fra McLean) og trengte behandling. Heldigvis for Burnley gikk det greit med kapteinen som kunne fortsette kampen.

Pieters (73′) og Brownhill (78′) forsøkte seg før Chris Wood ble byttet ut med Matej Vydra. Innbytteren fikk en nesten perfekt start med en stor mulighet, men Tim Krul var med på leken og reddet i siste liten. The Clarets presset høyt og førte til et selvmål til av Ben Godfrey i det 80.minutt. Erik Pieters la inn fra feltet og alene foran Tim Krul styrte midtstopperen ballen i eget nett. 2-0 til Burnley.

Rodriguez (83′) kunne ha økt til 3-0 og det var noe uventet når Norwich klarte å utfordre Nick Pope som ikke hadde noe å gjøre i annen omgang. Det ble et hjørnespark, men kun fire Norwich-spillere var med i angrepet. Vydra (89′) kunne ha økt ledelsen, men Tim Krul var en kjempe mellom stengene og avverget en stor mulighet. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det andre tilleggsminutt sendte Phil Bardsley en volley på Tim Krul som presterte nok en god redning. Det endte med seier til Burnley og ni-manns Norwich.

Norwich: Krul, Aarons, Godfrey, Klose (Zimmermann 45), Lewis, Tettey (Vrancic 90+2), McLean, Cantwell (Rupp 75), Buendia, Hernandez (Idah 85), Drmic
Innbyttere: McGovern, Famewo, Zimmermann, Martin, Rupp, Stiepermann, Vrancic, Idah, Pukki
Rødt kort: Buendia 34

Burnley: Pope, Pieters, Long, Tarkowski, Bardsley, Berg Gudmundsson (Brady 59), Westwood, Brownhill, McNeill, Wood (Vydra 78), Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Glennon, Dunne, Benson, Brady, Goodridge, Mumbongo, Thompson, Vydra

Dommer: Kevin Friend