Dramatisk poengdeling

(Burnley 1-1 Wolverhampton): Det så lenge ut til å kunne gå begge veier og Wolverhamptons Raul Jimenez utgjorde forskjellen på Turf Moor. Fram til Chris Wood utlignet på overtid for Burnley. Det ble ytterligere bekymringer med skader på Taylor og muligens Rodriguez.

Gjestene startet friskt og skaptennoen problemer for Burnley-forsvaret. Jimenez (9′) var den første til å utfordre Pope, men skuddet gikk rett på keeperen. Det fulgte et par hjørnespark de påfølgende minuttene, fram til Chris Wood (23′) skapte en god mulighet i farlig posisjon, men sendte skuddet rett på Jay Rodriguez.

Det var litt «bølgeangrep» på Turf Moor der begge lag forsøkte seg med spennende angrep, men ingen klarte å overliste motstanderens keeper. I det 28.minutt skjedde det verst tenkelige når Charlie Taylor måtte ut med skade. Eventyreren erstattet backen og byttet plass samtidig plass med Erik Pieters. Spillernes posisjoner var sånn sett rett mann på rett plass.

Gjestene var flinke til å presse, noe som førte til flere stressete situasjoner og følgelig feilpasninger av the Clarets. Uavhengig av det klarte hjemmelaget å skape noen spennende situasjoner. Jay Rodriguez (36′) fikk ballen i en utmerket posisjon og dempet ballen med brystet, men sendte ballen høyt over mål. Jota (39′) forsøkte på noe lignende minutter senere, men sendte ballen i sideveggen.

Burnley økte presset i sluttminuttene av første omgang og Jay-Rod (44′) fikk nok en god sjanse til å komme på scoringslisten, men skuddet ble klarert i siste liten. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før domer Mike Dean sendte spillerne i garderoben.

Den blåste og Westwood sparket i gang annen omgang. Det startet litt vaklete og uten at de store sjansene ble skapt. Dyche valgte å bytte ut Jay Rodriguez med Matej Vydra i det 50.minutt og Burnley fikk plutselig en terrier på banen. Det var trolig mistanke om en ankelskade på spissen.

Jimenez (52′) sendte ballen like over Nick Pope og Saiss ble liggende nede med en skulderskade like etterpå. Litt behandling senere og mannen var ute på gresset igjen. Burnley og Josh Brownhill (56′) burde ha sendt the Clarets i føringen, men en Wolves-takling i siste liten avverget en soleklar 1-0.

De burgunder- og lyseblå begynte etter hvert å stå imot økt Wolves-motstand med Neves (62′) og Podence (63′). McNeill hadde sine økter med terrorisme på Turf Moor og skapte problemer for gjestene. Det kunne gått fra vondt til verre for Sean Dyche og hans mannskap når Kevin Long ble liggende nede etter en smell i foten. Mens Long mottok behandling tok resten av spillerne seg en drikkepause.

Heldigvis for det skadeskutte Burnley kom Long seg på bena igjen og fortsatte kampen. I det 75.minutt løsnet det på Turf Moor. Traore brøytet seg fram gjennom midtbanen som fant Doherty, sistnevnte sendte en fin pasning til Raul Jimenez som klinket til på direkten. 1-0 til Wolverhampton! Det må sies at ballen traff en Burnley-spiller på sin vei og endret retning til fordel for Jimenez.

I sluttminuttene ble Robbie Brady sendt utpå og erstattet Brownhill. Gjestene hadde full kontroll og gjorde det de kunne for å hale ut tiden, samtidig som de fikk testet ut Pope ved noen anledninger. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det andre burde Chris Wood (90+2′) ha sendt ballen i åpent mål, men klarte på mirakuløst vis å sende den til side for mål (!).

Wood gjorde opp for seg minuttet senere når Burnley ble tildelt straffe for håndbruk på Doherty. VAR brukte litt tid og ga dommer Dean medhør. Wood trappet opp og satte kula sikkert i øverste høyre hjørne fem minutter på overtid. 1-1 på Turf Moor! Straffesituasjonen kommer nok til å bli debattert, men det driter Burnley i. Det ble ett viktig poeng.

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Tarkowski, Taylor (Berg Gudmundsson 29), Pieters, Westwood, Brownhill (Brady 84), McNeill, Wood, Rodriguez (Vydra 51)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Lennon, Dunne, Benson, Brady, Goodridge, Berg Gudmundsson, Thompson, Vydra

Wolverhampton: Patricio, Boly, Coady, Saiss, Adama, Vinagre, Moutinho, Neves, Podence (Doherty 69), Jimenez (Dendocker 83), Jota (Neto 76)
Innbyttere: Ruddy, Buur, Doherty, Jonny, Kilman, Dendocker, Gibbs-White, Jordao, Neto

Dommer: Mike Dean