Heroisk poengdeling mot Liverpool

(Liverpool 1-1 Burnley): Nick Pope var guddommelig mellom stengene på Anfield, men klarte ikke å stå imot Andy Robertsons skudd midtveis i første omgang. The Clarets sto imot mye press og måtte forsvare seg heltemodig, samtidig som Jay Rodriguez sørget for å sette en stopper for hjemmelagets sterke hjemmeform. Den hjemvendte sønn berget poenget og poengterte nok en gang hvorfor han er en folkehelt.

Hjemmelaget startet som forventet med et høyt press og skapte mye foran Burnleys sisteskanse Nick Pope. Det skulle ikke ta mange minuttene før det ble klart at Pope enten kom til å bli banens spiller eller kom til å plukke ut ballen et par ganger. Heldigvis for Pope og Burnley sin del, ble det banens spiller.

Hjemmelaget dominerte ballen og skapte mye fremover. Salah (11′, 18′) og Jones (17′, 21′) sørget for de største sjansene før drikkepausen, men ingen av dem klarte å lure Nick Pope som viste full kontroll og vartet opp med flere strålende redninger. Etter halvtimen og da i det 34.minutt skulle det derimot løsne for hjemmelaget. Et hjørnespark av Williams havnet hos Fabinho på venstre som la inn til motsatt side. Der var Andy Robertson på løp og skallet ballen hardt mot mål. Pope var på ballen, men manglet en halv hanske og dermed gikk hjemmelaget i ledelsen.

Burnley yppet seg litt mot slutten av omgangen med et par dødballer som de er så kjent for å være farlige i, men keeper Allison lot seg ikke lure. Rodriguez (44′) flekket tenner før pause, men skuddet gikk utenfor.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og Mane (47′) nære å sette i gang nettopp et stygt resultat, men Burnley hadde Nick Pope som ville det annerledes og vartet opp med nok en verdensklasse-redning. I det dommeren sendte lagene til pause, hadde kampen et snev av et stygt tap i annen omgang.

Etter sidebytte fortsatte Liverpool med sitt enorme press og forsøkene kom på løpende bånd. Firmino (49′) traff stolpen og Jones (52′) sendte kula like utenfor. Rodriguez prøvde seg et par ganger, men forsøkene var litt for svake. Like før drikkepausen var det på tide med noen bytter fra Sean Dyche; Vydra erstattet Wood og det ble en hyggelig gjenforening med eventyreren Berg Gudmundsson.

Hjemmelaget fortsatte å presse, men klarte ikke å finne plass mellom Pope og målet. Så, i det 69.minutt fikk den hjemvendte sønn Jay Rodriguez endelig hull på byllen. Et frispark fra egen banehalvdel ble sendt langt opp mot Liverpool-feltet. El kapitan Tarkowski nikket ballen i feltet og der var Jay-Rod umarkert. Spissen ladet kanonen og sendte en fenomenal salve i venstre hjørnet. 1-1 på Anfield!

Ikke overraskende økte hjemmelaget presset, men møtte på et hardtarbeidende Burnley-forsvar og en rett og slett fantastisk Nick Pope i mål. Til tider virket det som en 2-1-7 formasjon mot Burnleys 4-4-2. I mot spillets gang dukket plutselig eventyreren Berg Gudmundsson (87′) og sendte en salve i tverrleggeren! I det tredje av de fire tilleggsminuttene kunne Salah ha sørget for å fortsette Liverpools formidable hjemmeform, men skuddet gikk rett på Nick Pope.

Dommer Coote blåste av kampen til stor lettelse fra et skadeskutt Burnley som klarte å hente hjem ett poeng mot serievinner Liverpool, samtidig som de satte en stopper for deres imponerende hjemmeform.

Liverpool: Allison, Williams (Alexander-Arnold 68), Gomez, van Dijk, Robertson, Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain 81), Fabinho, Jones (Keita 68), Salah, Firmino, Mane
Innbyttere: Adrian, Alexander-Arnold, Lovren, Elliott, Keita, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi, Shaqiri
Gule kort: Gomez 80

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Tarkowski, Taylor, Pieters (Berg Gudmundsson 65), Westwood, Brownhill, McNeill, Rodriguez, Wood (Vydra 65)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Glennon, Dunne, Benson, Brady, Goodridge, Berg Gudmundsson, Thompson, Vydra
Gule kort: Bardsley 88, Pope 89

Dommer: Davd Coote