Burnley henter Luke O’Neill

Foto: BurnleyFC.com

Burnley FC har hentet høyt verdsatte Mansfield-forsvareren, Luke O’Neill. 21-åringen blir dermed sommerens første signering etter at Jay Rodriguez forlot Turf Moor til fordel for St. Marys og Southampton.

O’Neill skrev under en to-års kontrakt med Turf Moor etter at klubbene ble enige om en avtale av ukjent størrelse – dog ryktene skal ha det til rundt £200.000. 21-åringen startet karrieren i Leicester Citys akademi, der det kun ble tre kamper for førstelaget og et lån hos Tranmere og Kettering Town før Mansfield kom på banen og en permanent overgang ble utfallet.

Unggutten har imponert både hjemmefansen og flere Championship-klubber i løpet av året, noe som gjør manager Howe til en lykkelig mann etter å ha sikret seg underskriften til forsvareren.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er henrykt over å kunne ønske Luke velkommen til Turf Moor, sa Howe. Som manager ønsker man alltid å hente dyktige spillere og vi ønsker å bygge opp plaget. Man trenger styrke og dybde hvis man ønsker å være suksessrik og Luke tas i mot med åpne armer, han har en offensiv innstilling og liker å komme seg fremover. Han har mange målgivende og selv om han foretrekker å spille på høyrekant, så kan han spille i de fleste forsvarsposisjoner. 

– Han byr på allsidighet og har et stort potensiale. Luke er en spiller som har måttet gjøre det den vanskelige måten ved å dyppe ned i ligaene, men han er sulten, har spilt for Englands U17 og fått mye erfaring fra flere klubber så vi ser fram til å jobbe med han og forhåpentligvis forbedre han som spiller. Å styrke stallen gir oss muligheten til å låne ut noen av ungdommene fra ifjor, som igjen vil gi dem erfaring på et lavere nivå, avsluttet Howe.

Foto: BurnleyFC.com

Hovedpersonen selv gleder seg over muligheten til å spille på et høyere nivå og ser fram til muligheten til å tilby Kieran Trippier konkurranse om plassen.

– Jeg er stolt over å være her, sa O’Neill. Jeg vet at dette re en bra klubb å være del av og jeg er stolt over å være her. Jeg var hos Leicester i seks eller syv år før jeg gikk til Mansfield, men det var synd at jeg ikke klarte å bryte gjennom førstelaget (i Leicester, red.adm). Jeg mener jeg kunne ha gjort mitt der, men det var ikke tilfellet og det ble lån Tranmere og Kettering Town som ga meg verdifull erfaring. 

– Burnley har gitt meg den muligheten og jeg kjenner til måten de liker å gi unge spillere muligheten, så jeg er glad for å være her. Jeg kommer til å gjøre mitt beste for å komme meg inn i laget, men vet hvor vanskelig det kommer til å være – spesielt med Kieran Tripper på hlyreback, han er en stor spiller, men jeg er klar for utfordringen, avsluttet Luke.