Howe: – Mye ære på spill

Nylig ble kampprogrammet for den kommende sesongen offentliggjort og the Clarets kan glede seg over en spesiell åpningskamp; Owen Coyle og hans Bolton ankommer Turf Moor. Ikke bare blir fansen gjenforent med Coyle som ikke har den høyeste stjernen blant hjemmepublikum, men Chris Eagles og Tyrone Mears kommer på besøk. 

Foto: BurnleyFC.com

Mange fans gnir seg i hendene og ser fram til den nye sesongen der drømmen er å få en pangstart med seier over Coyle og hans disipler. Videre er det verdt å merke seg at 1.desember er nok en helligdag der ingen andre enn erkerivalene Blackburn kommer på besøk.

Alle gleder seg når programmet kommer ut, sa sjefen. Jeg tror at alle begynner å fokusere på sesongen så fort programmet kommer ut og åpningskampen er helt klart en som gir noe ekstra. Det er en fantastisk kamp for begge siders supportere og gir en pangstart på sesongen – det som gjør denne sesongen til spesiell er alle de lokale kampene med mye ære på spill og vi kommer til å gjøre vårt beste for å få overtaket.

Med mange lokalderbyer i vente, samt nedrykkede Wolves og tidligere storlagene Sheffield Wednesday og Charlton i samme liga, ligger det an til en underholdende sesong for Howe og hans menn. Men sjefen er bestemt på å bygge på forrige sesong og avslutte bedre enn sist gang – selv om det blir uten Jay Rodriguez.

– Forhåpentligvis klarer vi oss bedre enn i fjor og har gjort leksene våre og forbedret oss. Det er en veldig god liga, den er sterkere enn i fjor hvis man ser på klubbene som rykket opp fra League One og deres finansielle muskler. Det er litt mer en slags nordlig liga, som er flott fra vårt perspektiv – det blir tøft, men vi er forberedt. 

I disse silly season-tider der de britiske medier dikter opp historier om både det ene og det andre blir koblet til alle og hvermann, er også de fleste managere på utkikk etter forsterkninger. Fra før har sjefen hentet Luke O’Neill fra Mansfield, men røper at det er flere signeringer i vente.

– Jeg ser fram til å starte igjen og sette i gang med treningene. Vi har jobbet hardt med å bygge opp et lag og håper at det vil vises mot slutten, men vi jobber i kulissene med å hente inn spillere som vil forsterke oss – de har blitt identifisert og vi håper å kunne hente dem, avsluttet sjefen.