Howe: – Håper Jensen blir!

Manager Howe håper at klubbens veteran Brian Jensen bestemmer seg for å bli i klubben i ett år til da sesongoppkjøringen nærmer seg og det fortsatt rår usikkerhet rundt keeperens fremtid på Turf Moor. Alex MacDonald som enda ikke har brutt gjennom førstelaget har i likhet med Jensen blitt tilbudt ny kontrakt, men enda ikke gitt tilbakemelding rundt fremtiden sin. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley og Eddie Howe må klare seg uten deres toppscorer Jay Rodriguez etter salget ikke lenge siden, men har forsterket med forsvareren Luke O’Neill. I sluttfasen av forrige sesong ble både Brian Jensen og Alex MacDonald tilbudt mye kontrakter, men duoen har enda til gode å levere det signerte dokumentet før oppkjøringen braker løs mot slutten av neste uke.

37-årige Jensen er en populær karakter ikke bare blant fansen, men også i garderoben etter å ha tilbrakt ni år på Turf Moor siden overgangen fra West Bromwich i 2003. Sjefen håper dansken forlenger, til tross for å ha tilbrakt deler av sesongen på benken – ikke bare grunnet skade, men også grunnet Lee Grants form.

– Vi håper å komme til enighet med Brian, bekreftet Howe. Han har vært en fantastisk tjener lenge for klubben og er fortsatt en god keeper og en stor personlighet. Han er en vi nyter å jobbe med og ønsker å beholde, selv om ting har blitt utsatt i løpet av sommeren, men det er ikke Brians feil. Det har vært en tøff en for oss (sommer, red.adm), fordi selv om vi fikk en god sum for Jay så må vi være forsiktige med pengene vi bruker. Jeg vet Brian ønsker å bli og vi håper han blir og ønsker å komme til enighet. 

Alex MacDonald tilbrakte deler av sesongen på lån hos Plymouth der han imponerte og fikk vist glimt av hva som bor i 22-åringen. Sjefen ønsker å sikre seg tjenestene til «Macca», men innrømmer at et ytterligere låneopphold ligger i kortene.

– Vi vil gjerne at han blir. Jeg har snakket med Alex om det og tror at han trenger et låneopphold til for å forbedre seg, men uansett hvor mye vi ønsker at han blir, så holder han på kortene, avsluttet sjefen.