Howe: – konkurranse om spillerne

Kun dager gjenstår før overgangsvinduet offisielt åpner og klubbene kan forenes med nye spillere, trenere eller støtteapparat. Burnley-sjefen har ikke sittet på laurbærene og nynnet på klassikere, men heller brukt tiden på å finne de rette forsterkningene – selv om ting går trengt og konkurransen om underskriftene er stadig hardere.

Foto: Lancashire Telegraph

Sjefen innrømmer at det viser seg å være stadig vanskeligere å knekke overgangs-nøtten, men er bestemt på å ikke la det distrahere innsatsen. Enn så lenge står det jevnt i regnskapet der en spiller har kommet inn og en har dratt, og ettersom sesongoppkjøringen sparkes i gang om en ukes tid begynner det å bli knapt om tiden.

Salget av Jay har gitt the Clarets frisk kapital der noe av det er øremerket manager Howes budsjett som ikke har samme ressursene som mange andre klubber i the Championship.

– Jeg har sagt før og gjentar det at jeg ønsker å ha majoriteten av laget klart før oppkjøringen, slik at man har tid til å jobbe med laget og få på plass visse ting, poengterte Howe. Men vi lever ikke i en ideell verden og finner det vanskelig å hente inn de spillerne vi ønsker – av flere grunner.

– Markedet går tregt og vi møter konkurranse om spillerne vi ønsker fra flere hold, noe som er normalt. Gode spillere er ettertraktet av mange klubber og vi finner det utfordrende, men jeg mener det er verdt å prøve å hente våre utvalgte spillere og kommer til å fortsette med det. Vi vet hvem vi ønsker og håper å kunne hale i land et par av dem.

– Det er en veldig tøff liga der klubbene er ganske jevne og kjemper om de samme spillere som skaper konkurranse og øker prisen. Vi jobber hardt med å hente inn de rette, noe jeg mener er vesentlig – det er lett å signere en spiller, men det må være den rette som passer inn i laget og har den rette holdningen. De må innfri flere kriterier, avsluttet Howe.