Burnley strammer inn lønnsposen

I de lavere divisjoner; League One- og Two har det blitt introdusert et lønnstak de siste årene, et vedtak som kommer til å bli forankret i Championship også og med tiden sikkert i Premier League. The Clarets har som ambisjon å være fremtidsrettede, samtidig som de har som ambisjon å følge tiden og ikke havne i samme saks som klubber før dem har gjort, med poeng-fratrekk eller administrasjon til følge.

Burnley planlegger å starte i det små med det som kan betraktes som lønnstak-mentalitet hvor Turf Moor-sjefene frykter at klubben kommer til å slite økonomisk om noe ikke blir gjort i nær framtid, når det offisielt blir forankret at klubbens lønnsutgifter gjenspeiler driftsinntektene. Planen er basert på prosentandeler av overskuddet som allerede har trådd i kraft i League Two og som starter i League One kommende sesong – følgelig når det Championship 2012/13-sesongen.

Lønnstaket er noe som allerede er implementert i League One- og Two og kommer til å ankomme Championship i nær framtid, forklarer Fletcher. Det er ikke noe vedtak på det enda, men det går i den retningen og i bunn og grunn går det ut på at de ønsker å forberede klubbene på å operere innenfor visse rammer – noe som ikke er en dårlig ting.

– Tanken er at vi kan bruke en viss prosentandel av vårt overskudd på lønnen, men det er en tankegang som er en god del enklere å gjennomføre i de lavere divisjoner. Hvis dette er noe som skulle berørt Burnley i det lange løp ville vi fått et problem fordi vi ikke er en stor by. Vi har ikke massive folkemengder gjennom portene hver uke og derfor ser vi, som klubb, mot nye markeder hvor vi kan hente inntekt til Turf Moor.

– Vi trenger å få Turf Moor til å prestere bedre og derfor har vi åpnet et fotball universitet og forbedret utvalgte fasiliteter. Jeg mener at lønningene er en av de tingene som kan hindre klubber fra å gå konkurs mot slutten av sesongen, men hvis det er basert på overskudd vil klubben bli berørt, spesielt siden vi ikke har nye stadioner som er designet for slike formål; å hente inntekt, avsluttet administrerende direktør, Paul Fletcher.

For å sette lønnstak-politikken i et perspektiv;

League One-klubbene har i år tillatelse til å bruke 55% av deres årlige driftsresultat, mens League Two-klubbene kan bruke hele 60%. Championship-klubbene kommer til å gå i samme fotspor sesongen etter og i den sammenheng er Burnley en av klubbene som tenker fremover og legger planene allerede nå.

Klubben hadde litt over £3.2m inntekt fra catering-relaterte og andre kommersielle inntekter , en økning på £500.000 fra året før og klubbens supporterbutikk dro i land hele $1.6 millioner. Klubben har iverksatt en nytt konsept kalt «The Premier Club», som er en franchise rettet mot mindre forretninger på kampdagen.