Howes plan

Manager Howe er «ganske sikker» på at Clarets-fansen vil se Chris McCann i en Burnley-trøye også neste sesong. Sjefen er også tålmodig i forbindelse med Jack Corks underskrift, noe det jobbes mye med i kulissene.

Avtaler for begge spillere er for tiden på forhandlingsbordet med relativt kort tid igjen før spillerne samles til sesong-oppkjøringen og følgelige kamper måneden etter.

Foto: Burnley Express

Vi har vært i forhandlinger med Chris og hans agent en stund nå og dette er ting som kan dras ut i det uendelige, forklarer manageren. Vi ønsker å beholde han fordi han er en viktig del av våre fremtidsplaner og jeg føler meg sikker på at han forlenger og håper han ser fremtiden sin med oss.

– Han vet hvor høyt klubben verdsetter han, ikke bare oss, men fansen også. Vi har stått ved han gjennom en veldig tøff epoke i hans karriere (skaden, red.adm) og jeg er sikker på at samtlige ønsker å se Chris i en Burnley-trøye neste sesong også.

Hva Jack Cork angår, som for tiden er med det engelske U-21-laget er manager Howe håpefull over å se midtbanemotoren i Burnley-trøye og håper at en overgang snart blir klargjort.

Jack er for tiden fortsatt en Chelsea-spiller, vi har hatt samtaler med klubben og hans agent, men de har akkurat ansatt en ny manager (Andre Villas-Boas) og det kan endre visse avgjørelser. Uansett hvor lang tid avtalen kommer til å ta, håper vi at den går gjennom, men hvis ikke må si bevege oss mot andre spillere – fordi at selv om vi ønsker å ha Jack her, må vi bygge et lag som er konkurransedyktig.

Tidligere denne uken ble det også kjent at et nytt treningssenter blir pusset opp, samtidig som både Turf Moors gressmatte og treningsfeltet Gawthorpe gjennomgår i disse dager en oppgradering. Med alt det som pågår i det stille bak kulissene, er managerens fokus på forsterkninger før oppkjøringen starter.

Jeg har alltid vært for å forberede laget og ha alt klart tidligst mulig, slik at laget kan slå seg til ro, bli kjent med hverandre og man kan starte på det vesentligste. Men verden er ikke perfekt og noen ganger tar ting tid å bli dratt i land, men det er uten tvil normalt. Derby og noen andre har vært veldig aktive, men resten sitter på gjerdet og ser på – jeg er sikker på at det kommer til å bli mange overganger mellom må og sesongstarten, men hva enn som skjer her så kommer vi til å jobbe med det vi har.

– Vi har en veldig god og talentfull spillergruppe og spillere som kommer tilbake fra langtidsskader vil være som nye forsterkninger for oss, så vi justere et par ting. Det er helt klart ikke behov for en fullstendig gjenoppbygging, men jeg er håper på nye spillere som jeg har vært hele sommer og kan betrygge alle med at vi jobber hardt med å få brikkene på plass. Vi kan derimot ikke forskynde noe og jeg er sikker på at vi kommer til å ha laget klart før det sparkes igang, forklarte manageren.

Flere har også satt et lite spørsmålstegn ved spillende trener, Graham Alexander. Veteranen har uttrykt ønske om å fortsette innen fotballen når skoene omsider er lagt på hyllen, men manageren bekrefter at 39-åringen fortsatt er en del av planene.

– Slik ståa er nå, kommer Graham til å være med oss under oppkjøringen. Han har en kontrakt som går ut neste sesong og vi vet hvor høyt verdsatt han er her, jeg vet at han har vært litt frustrert over manglende spilletid mot slutten av sesongen, men han har hatt en god sesong tatt i betraktning hans 1000.kamp – noe som en fantastisk oppnåelse, avsluttet manageren.