Steg 3: Treningssenteret oppgraderes

Nylig kom nyheten(e) at både Turf Moor skulle få en ny- og oppdatert gressmatte, samt at treningsfeltet Gawthorpe skulle få et etterlengtet ansiktsløft, men klubben gir seg ikke der og et moderne treningssenter oppgradert i regi av manager Howe.

Manager Howe har aldri lagt skjul på ambisjonen å drive klubben fremover, en innstilling som så lyset ganske så kort tid etter sin ankomst til Turf Moor. The Clarets’ stadion blir i disse dager som kjent overhalet med et ny gressmatte, som en påbygging på fjorårets oppgradering, mens treningsfeltet Gawthorpe som har nærmest vært ubrukt de siste årene – fornyes.

I regi av Eddie Howe ser det ut til at det ledige «Leisure Center» (mest tilnærmet vil vel være fritidssenter/treningsfasilitet på norsk) som ligger et lite stykke unna Turf Moor blir oppgradert til et toppklasses treningssenter med moderne fasiliteter som vil komme ikke bare førstelagsspillerne til gode, men også akademiet helt ned til åtte-års stadiet.

Vi er veldig fornøyd med at fasilitetene begynner å falle på plass bak kulissene, forklarer Howe. Mitt første inntrykk var, etter å ha ankommet, at fasilitetene trengte litt omtanke. Jeg har vært såpass heldig å ha støtte av styret og Doug Metcalfe – stadionsjefen – som støttespiller.

– Å ha et treningsenter kommer til å være stort for oss, fordi vi ikke hadde den luksusen ifjor og det er noe vi føler kommer til å forbedre spillerne som er en av grunnene til at vi jobbet med å få dette gjennom. Det kommer til å bli brukt av alle, ikke bare av førstelaget, men også utviklingsenheten og ungdomslaget, så det er en fordel for alle.

Jobben som blir gjort på Gawthorpe noe som kommer til å høste store fordeler for oss. Anlegget trengte bare litt oppgradering og det er en stund siden sist noe var gjort der og vi klarer å omplassere spillerne til å trene- og skifte der om morgenen, kommer det til å være et stort steg.

– Vi ønsker en profesjonell atmosfære hvor det ikke er noen unnskyldninger for dårlig prestasjon eller holdning. Vi må statuere et eksempel som en klubb, slik at spillerne kan gå i de fotsporene og vi er veldig glade for at styret har støttet oss og vi håper at det kommer til å forbedre de kommende generasjoner, avsluttet manageren.

Klubbens stadionsjef, Doug Metcalfe, som overværer sommerens utbygging la til;

Vi er beviste på behovet for oppgradering av fasilitetene. Det har vært lagt fram flere forskjellige planer de siste årene, men vi føler at dette passer vår nåværende situasjon og tillater oss å utvikles strategisk og tidsriktig. Den nye gymsalen samspiller godt med managerens filosofi og hvordan han kontinuerlig ønsker å heve standarden og vårt mål, som klubb, er å støtte han og det kommer vi til å gjøre.