Unge talenter rekrutteres

Mens the Clarets enda venter på førstelags forsterkningene, har ungdomsakademiet på sin side rekruttert tre 16-åriger som alle skal være med og kjempe om å bli den nye McCann eller Rodriguez.

Forsvarerene Jack Errington (16) og Luke Conlan (16), samt spissen Jason Glichrist (16) har alle fått et-årige stipend på Turf Moor og kommer til å melde seg til sesongens første trening idag (onsdag), men blir ikke formelt presentert før på fredag når ungdomsakademiet holder sin inntaks-seremoni.

Errington et produkt av Wallsend Boys Club i Tyneside, hvor han var kaptein for Northumberlands U16-lag som vant de skolemesterskapet på Turf Moor mot slutten av sesongen.

Medforsvarer Conlan er en lærling fra Nord Irland, mens Glichrist ankommer etter å ha blitt friløst fra Manchester City nylig.

Å ta inn tre første-års studenter er mindre enn det vi vanligvis har gjort tidligere, men det er viktig at vi ser på kvaliteten, forteller direktør for ungdomsutvikling Martin Dobson. Vi er henrykt over å ha disse tre spillerne og kommer til å ta vare på dem med håp om å se deres fulle potensiale med oss.

De som var førsteåringer ifjor er følgelig andreåringer i år; Tom Anderson, Alex, Coleman, Josh Cook, Adam Evans, Steven Hewitt, Archie Love, Shay McCartan, Alex Mullin, Aryn Williams og Ben Woodhead.

– Det er en hektisk tid med masse hardt arbeid som ligger foran oss, spesielt i oppkjøringen. Ungdommene vil høste goder av det og hvis de klarer å slå gjennom kommer de til å være klare – med litt hjelp av våre trenere – for utfordringene som venter.

– Oppgraderingen av Gawthorpe og treningssenteret betyr at vi må være litt tålmodige, men samtidig er det et steg i riktig retning og det er noe å se fram til, avsluttet Dobson