MacDonald forlenger

For en stund siden tilbød manager Howe flere spillere kontraktforlengelser, samtidig som noen ble fortalt at de ikke hadde en fremtid på Turf Moor. Unge MacDonald er en av dem som Howe ønsket å ha med videre og etter et par uker med venting er det omsider klart at angriperen knytter seg til Turf Moor i tolv måneder.

21-åringen tilbrakte mye av forrige sesong på lån hos flere klubber, men røper til klubbens hjemmeside at denne gang er målet å kjempe om en førstelagsplass blant de lilla- og lyseblå.

Jeg ser fram til dette året og håper at dette blir året der jeg slår gjennom på førstelaget, som er noe jeg ser fram til å gjøre – det er målet mitt, forklarer 21-åringen. Jeg fikk en smak av det når jeg var yngre og det er noe jeg ønsker mer av, spesielt ved denne klubben – dette er stedet jeg ønsker å være.

– Manageren har vist at han kommer til å gi de unge sjansen, så forhåpentligvis vil dette være året for meg og føler dette er året jeg må slå gjennom, hvis ikke er det tid å flytte på seg. Jeg er sikker på mine ferdigheter og er sikker på at etter en god oppkjøring vil jeg klare det, eller iallefall være i nærheten.

MacDonald fikk åtte kamper på førstelaget, som innbytter siden mars 2008, men siden har det vært begrenset med spilletid og lån til Skottland med henholdsvis Falkirk og Inverness Caledonian Thistle bød på et håndfull kamper, men den skotske U-21-spilleren føler at Howe gjorde nok for å sikre videre opphold.

– Manageren lovte meg ingenting, noe jeg tror at ingen managere kan gjøre – men han sa at han likte det han så, noe som løftet selvtilliten min. Målet var å dra dit og få et par kamper, men det gikk ikke helt etter planen, men jeg følte jeg gjorde det bra nr jeg spilte og det var godt å bli belønnet med en ny kontrakt må jeg returnerte, avsluttet angriperen.