Burnley-supporter løp 5000 kilometer for å se «The Clarets»

Scott Cunliffe er ikke som alle andre fotballsupportere. 45-åringen løp til alle Burnleys bortekamper i sesongen 2018/2019 – totalt 4976 kilometer.

De aller fleste fotballsupportere velger tog, buss, fly eller bil når de skal støtte laget sitt på bortekamp. Scott Cunliffe er imidlertid ikke en helt vanlig fotballsupporter. Burnley-mannen har nemlig valgt et helt annet transportmiddel når han skal se Burnley spille på Anfield, Emirates og de øvrige stadionene i England – nemlig sine egne ben.

45 år gamle Cunliffe opprettet «The RunAway Challenge» i juni 2018, kun seks uker før sesongen startet. Utfordringen, som Cunliffe i dag kan skryte av å ha fullført, bestod av 19 løp, alle med start fra Turf Moor og hvor destinasjonen var hjemmebanen til Burnley FCs neste motstander.

Kilde: Pixabay

– Jeg flyttet tilbake til England i april 2018 og ønsket å gjøre noe som ingen andre hadde gjort før og samtidig holde meg i form. Ideen hentet jeg fra dem som har syklet, løpt eller lignende til én kamp, men jeg tok det vel et skritt videre, sier Cunliffe til britiske Metro.

Sesongens korteste løpetur for Scott Cunliffe var på «bare» 42 kilometer (altså et maraton, red. anm.) og gikk til Huddersfield. Lengst var turen på 449 kilometer til Brighton. Den brukte Cunliffe ni dager på å fullføre, men det var likevel ikke den tøffeste av løpeturene.

– Aller hardest var de første turene i sesongen til henholdsvis Southampton og Fulham. Kroppen min var ikke vant til å løpe 50 kilometer om dagen flere dager etter hverandre, men dette ble heldigvis lettere med tiden. Jeg var også hardt mentalt presset på turen til Watford. Det var tur nummer fem til London, og jeg trodde den skulle gå av seg selv. Det gjorde den ikke, forteller Cunliffe.

45-åringen, som selv har vært syk med både PTSD og depresjon, mener løping er en fenomenal måte til å holde både hodet og kroppen frisk. Etter hvert som flere hørte om Cunliffes ville utfordring fikk han også selskap på noen av turene.

– Jeg opplevde at folk, både planlagt og impulsivt, ville løpe sammen med meg. For eksempel synes jeg det er spesielt hyggelig at fem mennesker ønsket å løpe deres første maraton i selskap med meg, forteller Burnley-supporteren.

Kilde: Pixabay

Cunliffe har løpt inn nesten en halv million kroner på «The RunAway Challenge», penger som går til Burnley FCs offisielle veldedighetsorganisasjon.

Klubben sørget for å fikse billetter til Cunliffe når han kom frem, samtidig som de også har hjulpet ham med å nå ut til media. På sine 19 turer fikk Scott Cunliffe se sitt Burnley vinne fire ganger, men også spille uavgjort mot både Manchester United og Chelsea. Om det blir flere poeng neste år gjenstår å se. Hos bet365 kan du sette dine fotball tips, og når denne artikkelen skrives får du 2001 i odds på at Burnley vinner Premier League. Oddsen for nedrykk er kun 2,5. 

Uansett hvordan det ender i den kommende sesongen for Burnley FC, kan klubben i alle fall skryte av å ha Englands beste supporter.