Erik Pieters er årets første signering

Erik Pieters ankommer Burnley som sesongens første signering etter overgangen fra Stoke. 30-åringen har over 150 Premier League-kamper på CV’en og blir en direkte erstatter for Stephen Ward, som forlot i sommer. Forsvareren skriver under en toårs avtale med opsjon på et tredje år.

Nederlenderen tilbrakte seks år med Stoke, hovedsaklig om venstreback etter overgangen fra PSV Eindhoven. Siden den gang har det blitt 206 kamper for Stoke, i tillegg til 18 kamper for det nederlandske landslaget.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg er henrykt over å kunne skrive under. Jeg har vært i Stoke i seks år, men ble etterhvert satt på sidelinjen. Burnley ga meg muligheten til å spille i Premier League og det føles godt å være tilbake. Jeg føler jeg kan bringe erfaring i laget fordi jeg har spilt mye i Premier League for Stoke, dessverre gikk ikke ting så bra mot slutten.

Ny manager kom inn og man må ta noen avgjørelser når man blir satt ut av laget. Jeg respekterer det, men det er ikke hyggelig etter å ha vært der så lenge. Dette gir meg muligheten til å spille i Premier League igjen – med Burnley. Jeg har spilt her så mange ganger at jeg vet nesten alt om dem. De er et vanskelig lag å spille mot og er sterke som gruppe og lag. Når muligheten bød seg, brukte jeg ikke lang tid på å tenke på det, sa Pieters rett etter overgangen.

Foto: Burnleyfc.com

Etter å ha tilbrakt litt tid med Lancashire-laget og da på treningsleir i Portugal hadde forsvareren litt mer på hjertet.

Det er en herlig gjeng. Jeg ser fram til å være her og i løpet av denne uken kommer jeg til å bli bedre kjent med dem. Når man tror på noe og man tror på laget, så kan man utrette hva som helst. Burnley har vist det de siste årene og spillerne her vet hva de vil. Jeg ser fram til sesongen og sørge for at det blir en godt år.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg har spilt mange kamper i Premier League og er stolt over det. Stoke rykket som kjent ned og det var uheldig, men jeg er glad for å være tilbake og representere Burnley som mitt lag og kommer til å gi alt 100 prosent i enhver kamp.

Det hele gikk ganske raskt (overgangen, red.adm). Jeg fikk en telefon på fredag og hadde en prat med manageren om hva han så for seg med Burnley. Han sa han ville ha meg på flyet til Portugal på mandag og for å være ærlig, så trengte jeg ikke mer for å bestemme meg.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg er heldig som har spilt 18 ganger for Nederland og man ønsker selvsagt mer og håper at det kanskje vil dukke opp en mulighet. Men først og fremst ser jeg fram til å vise hva jeg kan og tror på meg selv og vil vise det for alle. Jeg føler meg fortsatt i god form og er klar til å gjøre mitt, avsluttet Pieters.