Jay Rodriguez kommer hjem

Han trenger ingen introduksjon. Jay Rodriguez forlot Burnley i 2012, en overgang som også sørget for at Burnley fikk finansielle muskler til å forsterke troppen og klarte den store bragden ved å rykke opp til Premier League. Siden den gang har Jay-Rod hatt en fargerik karriere. Etter 41 mål på 129 kamper ble kan kåret til årets spiller og årets spiller av egne lagkamerater i 2011.

Foto: Burnleyfc.com

I Southampton startet det bra, men skader bremset utviklingen og i 2017 var overgangen til West Bromwich et faktum. WBA rykket etterhvert ned og Jay fortsatte å herje i the Championship med 22 mål forrige sesong. The Clarets har lenge drømt om å se Jay-Rod spille i en Burnley-trøye igjen og overgangsagaen er omsider over. Han har blitt 29 år, men Jay er omsider hjemme.

Forrige sesong fikk the Clarets avslag på sitt £16m bud, men nå kommer Jay nærmest på billigsalg; £10m.

Foto: Burnleyfc.com

Det er herlig å være tilbake. Det er en stund siden og det er litt surrealistisk, men noe jeg er veldig glad for og nå ønsker jeg å fortsette å jobbe hardt. Hele familien min og vennene mine er her. Det er hvor jeg er vokst opp og hvor jeg er fra, så å kunne komme tilbake er herlig for meg og familien min.

Jeg hadde en god tid med West Bromwich hvor jeg møtte noen flotte mennesker og fikk venner for livet. Enhver klubb har betydd mye for meg og jeg har vokst på erfaringene, men nå er jeg her og klar til å sparke i gang. Jeg tenker tilbake på tiden jeg var her og karrieren går raskt, men jeg er oppspilt over å være tilbake. Å representere barndomsklubben i Premier League er en drøm for enhver gutt og jeg kommer til å utnytte den muligheten til det fulle.

Det viktigste nå er å jobbe så hardt jeg kan og prøve å forbedre meg. Jeg er fortsatt sulten og føler jeg kan forbedre alle aspektene i spillet mitt, fysisk og teknisk og det ønsker jeg å gjøre, sa Rodriguez.

Manager Dyche var fornøyd over å ha sikret seg sin andre spiller på kort tid og så tidlig som mulig slik at Erik Pieters og Jay får tid til å bli kjent med laget og spillestilen.

Foto: BurnleyFC.com

Det har vært en relativt rolig sommer overalt med tanke på store avtaler. Vi har holdt på i bakgrunnen og er henrykte over å få til to avtaler så tidlig i sesongoppkjøringen. Det betyr at de vil få mer tid til å jobbe med gruppen og bli vant med oss som enhet.

Når det kommer til Jay, så er han en god spiller. Vi har vært koblet til han de siste årene og noen ganger lander vi avtaler og andre ganger dukker noe opp i veien, men jeg tror tiden var riktig. Selv med forretningsøyemed er dette en veldig god avtale for en veldig god spiller. Han har vist de siste årene at det fortsatt er mål i han, men han har også et konkurranseinstinkt til å spille for et lag som vil konkurrere.

Foto: Burnleyfc.com

Vi vil ha den konkurransen internt, ikke bare på kampdagen og jeg mener Jay definitivt kommer til å tilby noe til angrepet vårt. Han har vært borte en stund, men med historien hans med klubben så kjenner Jay godt til oss. Jeg tror han er en vi kan bygge videre på det vi gjør her og forhåpentligvis blir det en suksess. Han gir oss noe annerledes, på samme måte som Erik. De er to forskjellige spillere med mye erfaring og kjenner til Premier League.

Foto: Burnleyfc.com

Erik har rundt 170 Premier League-kamper, men vi ønsket en ny utfordring for Charlie Taylor som har gjort det utmerket. Det gjelder å ha det konkurrerende aspektet og både Jay og Erik kommer til å gi oss det. Vi kommer ikke til å ha en stor tropp og jeg vil ikke ha det heller, men vi trenger rett kvalitet og er på rett vei, sa Dyche.