Cameron Howieson til Doncaster

Kiwi-Cameron Howieson pakker kofferten og reiser til Doncaster Rovers ut sesongen der han blir å jobbe under den populære og tidligere midtbanespilleren Brian Flynn. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Howieson fikk to innhopp for the Clarets forrige sesong og var en viktig brikke i de unge Clarets’ gode sesong som brakte dem så langt som til semifinalen i FA cupen. Sesongen så langt har vært spennende for 18-åringen og bedre skal den bli med U20-spill for New Zealand og låneopphold hos Doncaster Rovers.

Howieson reiser til All Whites den 12.mars der han skal bidra i kvalifiseringer og manager Sean Dyche mener at et opphold hos League One-klubben Doncaster er akkurat det som trengs for å gi «Cammie» den erfaringen han trenger for å kunne bryte gjennom førstelaget og en vesentlig del av hans utvikling.

– Jeg tror det kommer til å være bra for han. Bryan Flynn er lokal og en jeg kjenner og respekterer og jeg snakket med han angående Cammie nylig, sa Dyche. Det blir en flott erfaring for han, både på og utenfor banen der han får være i en annen klubb med et annet regime som er viktig for en ung og oppadkommende spiller.

– Jeg er interessert i at alle unge spillere får mulighet til å være rundt førstelaget så mye som mulig, uavhengig av nivå, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Selv er Howieson ydmyk og ser fram til låneoppholdet utenfor Turf Moor etter å ha vist gode takter forrige sesong. 18-åringen ble tildelt draktnummer 22 og kan få sin debut allerede på lørdag mot Yeovil Town på Keepmoat Stadium.

– Det er godt å være her og jeg ser fram til det. Det er mitt første låneopphold, så det er en stor erfaring for meg. Jeg kommer til å ta det en dag av gangen og håper å kunne få nyttig erfaring ut av dette, Doncaster er i toppen av tabellen og gjør det bra. Jeg ønsker å hjelpe dem med å komme seg til the Championship, men må ta alle kamper som de kommer og gjøre så godt jeg kan, sa Howieson.