Chelsea cruiset til enkel seier

(Chelsea 3-0 Burnley): Chelsea dominerte på eget gress og sørget for å lede med to mål til pause. VAR sørget for kontroverser med et annullert Burnley-mål og straffe til Chelsea. Hudson-Odoi økte ledelsen etter sidebytte og hjemmelaget kunne cruise hjem en komfortabel seier.

Burnley startet med Lowton, Lennon og Hendrick til sammenligning fra forrige kamp. Dyche valgte å kjøre en 4-5-1/4-4-1-1-formasjon som enda har tilgode å høste frukter i form av resultater. Hendrick (1′) forsøkte seg på et spektakulært løp etterfulgt av et skudd, men var nærmere måkene i lufta istedenfor keeper Kepa.

Hjemmelaget startet umiddelbart presset mot de burgunder- og lyseblå med flere muligheter, men Clarets-forsvaret jobbet heroisk og avverget forsøkene. På tross av mye ballbesittelse og utallige hjørnespark, klarte de ikke å utfordre Pope nevneverdig.

Chris Wood trengte litt behandling etter å ha kollidert med Rudriger, men klarte å fortsette kampen etter noen minutter på sidelinjen. Tammy Abraham (13′) fikk en god mulighet til å sette inn kampens første mål, men James Tarkowski sørget for en utmerket takling og avverget sjansen til hjemmelaget. Chelsea fortsatte presset mot Burnley-målet og sikret et par hjørnespark til uten å få uttelling for sine forsøk.

Burnley satte inn kampens første mål med Jeff Hendrick (18′). Kula ble lagt inn i feltet og fant hodet til Ben Mee, midtstopperen nikket videre til Jeff som skallet kula hardt i nettet. Flagget var oppe og VAR bekreftet offside. På sidelinjen kranglet Dyche med fjerdedommeren etter en meget kontroversiell avgjørelse..

I det 25.minutt var hjemmelaget i angrep nok en gang. Ross Barkley sendte en tversoverpassnig til Willian. Lowton trakk bena til seg for å unngå takling, men traff uansett bena til Willian som gjorde det meste ut av situasjonen. Dommeren blåste straffe, VAR bekreftet og Jorginho stilte seg foran krittmerket. Italieneren gjorde ingen feil og 1-0 til Chelsea i det 27.minutt.

Dwight McNeill (33′) sendte et frispark på Kepa som måtte slå ut til hjørnespark. Ben Mee (34′) skremte Chelsea med et kjempemulighet som ble reddet på streken. James Tarkowski og Rudriger havnet i en duell og Tarky ble liggende ende for telling. Litt behandling senere og Chelsea var nok en gang på farten.

Denne gangen var det Abraham som sørget jubel på Stamford Bridge. Reece James fosset fremover langs kanten og la inn i feltet. Tammy Abraham var omringet av både Lowton og Tarkowski, men klarte allikevel å nikke ballen i nettet. 2-0 i det 38.minutt. I mellomtiden måtte Chris Wood bytte trøye for tredje gang grunnet neseblod etter duellen med Rudriger tidligere i omgangen.

Reece James (40′) og Jason Mount (44′) tvang fram gode redninger av Nick Pope. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og det eneste nevneverdige som skjedde var et gult kort til McNeill og frispark til hjemmelaget. Skuddet gikk rett i Hendrick som ble liggende nede for telling.

Annen omgang startet med et offensivt Chelsea. Det tok ikke mange minuttene før jubelen nok en gang kunne slippes. Hjemmelaget presset hardt og Azpilicueta la inn i feltet, kula gikk over alt og alle til Callum Hudson-Odoi som enkelt kunne stusse inn 3-0 i det 49.minutt. Tammy Abraham var tilsynelatende innom ballen og dermed ville Hudson-Odoi være en meter i offside, men VAR vurderte at det ikke var offside.

Hjemmelaget så mye til ballen og var uten tvil det førende laget. Tammy Abraham (69′ og 72′) kom nærmest og kunne ha fått sitt andre og tredje for kvelden, men hadde ikke millimeterne på sin side. Med litt over kvarteret igjen tok Dyche omsider til benken og sendte utpå en ny spiss i Matej Vydra, hvorpå Burnley gikk tilbake til sitt sedvanlige 4-4-2.

Nick Pope fikk vist fram sine keeperferdigheter i det 79.minutt når Mason Mount forsøkte å overliste sisteskansen. Fortsatt Chelsea-dominans og mye ballbesittelse senere valgte dommer Friend å blåse av en overlegen prestasjon av Frank Lampards mannskap og en bedrøvelig oppvisning av Sean Dyche sitt konkurransedyktige mannskap. Chelsea vant fortjent, men så kunne heller ikke the Clarets forvente noe som helst i London.

Chelsea: Kepa, James, Rudiger, Christiansen, Azpilicueta, Barkley, Jorginho, Willian, Mount, Hudson-Odoi, Abraham
Innbyttere: Caballero, Emerson, Tomori, Zouma, Kovacic, Batshuayi, Pedro

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Lennon, Cork, Hendrick, Westwood (Vydra 74), McNeill, Wood
Innbytter: Hart, Bardsley, Gibson, Koiki, Long, Pieters, Vydra
Gule kort: McNeill 45+2, Westwood 54, Lennon 59

Dommer: Kevin Friend
Tilskuere: 40.693