Videre til neste runde etter Jay-dobbel

(Burnley 4-2 Peterborough): Burnley danset seg til en komfortabel ledelse innen halvtimen var spilt. Kampen var i praksis over, men det ble to mål til i annen omgang og Jay Rodriguez ble kåret til banens spiller for sine to mål.

Som forventet var det flere bytter i lagoppstillingen og kun Chris Wood, Jack Cork og James Tarkowski som beholdt plassen fra forrige kamp. Det var en hyggelig gjenforening med tidligere Claret; Geroge Boyd.

Det løsnet allerede i det 8.minutt. Et frispark fant Lennon i utkanten av feltet, midtbanespilleren sendte mot Wood som forsøkte et skudd mot Posh-keeperen. Forsøket ble avverget, men havnet i bena på Jay Rodriguez og dermed sto det 1-0 til Burnley.

Det skulle ikke ta lang tid Erik Pieters kunne juble over sitt første mål for the Clarets. Kvarteret var spilt når ballen havnet i bena på hollenderen som dempet, tok et par skritt, ladet kanonen og sendte avgårde kula på en volley fra 30 meter. 2-0 til Burnley. Det var så vidt støvet hadde lagt seg på Turf Moor før jubelen nok en gang kunne slippes løs. Et utspill havnet etterhvert hos Lowton som sendte videre til Jeff Hendrick. Midtbanespilleren sendte skuddet mot mål, traff Beevers og i mål. 3-0 i det 23.minutt.

The Clarets roet ned litt noe som åpnet for et par Posh-muligheter. Maddison var et lyspunkt og var involvert i et par situasjoner for gjestene. Toney (35′) fikk også en god mulighet, men klarte ikke å stable bena riktig og utfordre Joe Hart.

Det løsnet derimot noen minutter senere når Matt Lowton sendte ballen bakover til Joe Hart. Tilbakespillet var svakt av den dårligere sorten, noe Ivan Toney (39′) utnyttet ved å snappe opp kula, runde keeperen og redusere for Peterborough. 3-1. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men det var lite som skjedde før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et noe uvant bytte der eventyreren viket plass for Charlie Taylor. Usikkert om det gjaldt hvile eller skade. Toney (47′) sørget nesten for å gi gjestene en pangstart på annen omgang med en spennende mulighet.

Burnley måtte reagere og den hjemvendte sønn viste seg fram nok en gang. Hendrick og Lennon samspilte pent før sistnevnte serverte Jay Rodriguez og økte til 4-1 med sitt andre mål for kvelden med et fint skudd i det lengste hjørnet. 4-1 i det 52.minutt. Luften ble på en måte slått ut av Peterborough og Burnley fikk igjen et grep om kampen.

Aaron Lennon var involvert i det meste som skjedde fremover og burde uten tvil bli vurdert for mer førstelagspill den kommende tiden. I det 73.minutt pådro Wood seg en smell og ble byttet ut med Matej Vydra, smellen virket ikke alvorlig, mer en forhåndsregel. Vydra (74′) viste seg umiddelbart og det var nesten et mål på innbytterens første ballberøring.

Peterborough våknet til livs. Et Maddison-hjørnespark ble levert i feltet hvor både Tarkowski og Pieters ikke klarte å klarere, dermed var det fritt fram for Ricky Jade-Jones (76′) sørget for å redusere enda en gang for gjestene. 4-2 på Turf Moor. Posh kviknet til, fikk blod på tann og forsøkte å redusere ytterligere med Toney (80′).

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter etter at Westwood erstattet Cork. Hendrick (90+2) kunne ha punktert kampen på frispark, et godt forsøk sendte kula i tverrleggeren! Det ble med det og Burnley er videre i FA cupen.

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski, Long, Pieters, Lennon, Hendrick, Cork (Westwood 89), Berg Gudmundsson (Taylor 46), Wood (Vydra 73), Rodriguez
Innbytter: Peacock-Farrell, Bardsley, Koiki, Mee, Taylor, Westwood, Vydra

Peterborough: Pyn, Mason, Bennett, Beevers, Butler, Brown, Reed (Barker 64), Boyd, Maddison, Eisa (Jones 57), Toney
Innbyttere: O’Malley, Kent, Barker, Burrows, Jones, Tasdemir, Ward
Gule kort: Brown 58

Tilskuere: 8,043 (1,659)