City-bank og cup-exit

(Manchester City 6-0 Burnley): Det startet jevnt på Etihad, men når City-maskineriet satte i gang så ble det vanskelig. City ga seg ikke før det sto 6-0 på eget gress.

Manager Vincent Kompany er kjent legende på Etihad Stadium og har gått Pep Guardiola-skolen, men i dette oppgjøret skal de to møtes som motstandere. Oppgjøret mellom serielederne i the Championship og regjerende Premier League-vinnerne startet friskt og jevnt mens regnet pøste på. Nord-England..

Ingen av lagene klarte å skape noen målsjanser i løpet av åpningskvarteret selv om hjemmelaget forståelig nok hadde et lite overtak. Tella (17′) tvang fram en redning fra keeper Ortega og kampens første hjørnespark. Burnley begynte å flekke litt tenner.

Tella (22′) og Al-Dakhil (23′) forsøkte seg før det begynte å bli litt mer ampert på Etihad Stadium. Begge lag sørget for frispark for og i mot. I det 31.minutt gjorde Erling Haaland det han gjør best. Ortega sendte en lang ball mot Haaland som nikket til Alvarez som sendte en stikker tilbake, plutselig hadde spissen løp seg fri og alene med Peacock-Farrell gjorde han ingen feil og 1-0 til City.

Tre minutter senere var Haaland nok en gang på rett plass til rett tid. de Bruyne sendte en utsøkt pasning til Foden som fosset langs kanten og la inn i feltet. Der hadde Erling Haaland brukt fart og posisjonering, løpt seg fri fra Burnley-forsvaret og satte inn sitt andre for kvelden. 2-0 i det 34.minutt.

Burnley roet seg litt ned og var ikke like aggressive og spilte ikke like høyt. City på sin side fortsatte i samme spor. Zaroury (40′) forsøkte seg med et skudd fra avstand som gikk over og til side for mål. Klokken tikket og rett før tilleggsminuttet var over sendte Ian Maatsen (45+1′) en salve som tvang fram en sterk redning av Ortega.

Annen omgang startet med to bytter for the Clarets der veteranene Barnes og Cork ble sendt utpå. City startet omgangen offensivt. Haaland (54′) kom seg forbi Beyer, men ikke Peacock-Farrell. I det 59.minutt sørget Haaland for et hat-trick. Mahrez fant Foden som klinket til, men traff stangen og spratt ut. Der ventet Erling Haaland som enkelt kunne tappe inn sitt tredje for dagen. Spissens 42.mål og sjette hat-trick denne sesongen… Imponerende statistikk.

I det 61.minutt sørget Julian Alvarez for City sitt fjerde mål etter fint forarbeid og pasning fra de Bruyne. 4-0. Det ble en del bytter for begge lag og i det 68.minutt sto det 5-0 når Foden kom seg dypt og la inn, keeper Peacock-Farrell bokset bort ballen som havnet rett i bena på Cole Palmer som tappet inn nok et mål.

Mahrez (69′), Alvarez (69′) og Phillips (70′) ville også komme på scoringslisten. Julian Alvarez (72′) økte til 6-0 etter å ha fintet unna keeper Al-Dakhil og sendt ballen i mål.

Barnes (82′) kom til en halvsjanse etter et fint innlegg fra Bastien. Resten av kampen gikk for det meste ut på å flytte på ballen og unngå at det ble flere mål imot, selv om the Clarets forsøkte seg med Obafemi (86′). Etter to tilleggsminutter blåste dommeren av kampen og cup-eventyret var over for Burnley.

Man. City: Ortega, Walker, Dias (Akanji 63), Laporte, Lewis (Gomez 65), Mahrez, Rodri (Phillips 65), De Bruyne (Grealish 88), Alvarez, Haaland (Palmer 63), Foden
Innbyttere: Ederson, Akanji, Ake, Gomez, Stones, Gundogan, Palmer, Grealish, Phillips

Burnley: Peacock-Farrell, Maatsen (Bastien 76), Beyer, Al-Dakhil, Roberts, Berg Gudmundsson (Cork 46), Cullen, Zaroury, Tella (Obafemi 64), Vitinho (Taylor 76), Foster (Barnes 46)
Innbyttere: Muric, Taylor, Bastien, Cork, Twine, Barnes, Benson, Dervilsoglu, Obafemi
Gule kort: Barnes 90+1