Trippel-Tella sørget for tre poeng!

(Hull 1-3 Burnley): Nathan Tella ble den store helten mot Hull. Angriperen ga seg ikke før han noterte seg et hat-trick og stadfestet toppen med 83 poeng for the Clarets!

Det startet friskt på MKM Stadium og Barnes truet keeper Darlow innledningsvis, men kampens første mulighet var det Traore (9′) som sto bak. Coyle pådro seg en smell og trengte litt behandling, men klarte å komme seg på bena og fortsatte kampen. Ian Maatsen skapte store problemer for hjemmelaget i det 20.minutt der han vant ballen i fart to ganger og la inn til Barnes som ikke fikk stablet bena og en spennende mulighet ble fanget opp av keeper Darlow.

I det 27.minutt pådro Hull-kaptein Coyle seg nok en smell, ble sittende på gresset og trengte en ny runde med behandling. Tella (34′) og Zaroury (34′) fikk en dobbel-sjanse før det omsider løsnet for Burnley.

I det 42.minutt sendte Ekdal en pasning mot Nathan Tella på høyrekanten. Angriperen klarte å snappe opp ballen rett foran nese på forsvareren sin og satte fart, fintet unna samme forvarer like etter og sendte ballen mot mål. Kula fant akkurat plass mellom keepers hansker og stolpen. Tella satte inn sitt 17.mål for sesongen og 1-0 til Burnley! Hjemmelaget mente det var frispark for Tella sin duell, men fikk ikke gehør hos dommeren.

The Clarets fortsatte med et høyt press og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. før lagene ble sendt inn i garderoben. Annen omgang startet med et Hull-bytte der Estupinan erstattet Pelkas, og Estupinan (48′) var første til å notere seg en målsjanse.

Zaroury (50′) brant en fin mulighet etter flott forarbeid av Vitinho. Like etter trengte Coyle nok en gang behandling og denne gang ble han byttet ut. Ekdal trengte litt behandling etter en duell med Ebiowei (53′). Svensken kom seg på bena igjen og fortsatte kampen.

Ebiowei (55′), Berg Gudmundsson (56′). Tre minutter senere sendte Ekdal en lang ball til Zaroury på motsatt side. Vingen sendte videre til Cullen som foret en stikkpasning til Maatsen på løp som fosset fremover og la inn i feltet til Nathan Tella (59′). Sistnevnte fikk den enkleste jobben med å tappe inn ballen. 2-0 til Burnley!

Hull vartet opp med to bytter og Burnley fulgte opp med tre bytter kort tid senere. Tufan (68′) tvang fram en sterk redning fra Muric. Manuel Benson fikk spilletid igjen etter lang tids skade, fint å se Benson på banen igjen for the Clarets.

Ebiowei (71′) forsøkte seg, men det var Nathan Tella som ble kampens store helt. Ashley Barnes fikk ikke helt kontroll på en pasning fra Maatsen, som havnet hos Jones som på sin side sendte en svak pasning til McLoughlin. Tella reagerte raskt, snappet opp ballen og satte fart. Alene med keeper gjorde han ingen feil og satte inn sitt tredje for dagen! Hat-trick i det 72.minutt!

Etter en strålende prestasjon fortjente helten en fortjent hvil og ble byttet ut med Obafemi, til stående applaus fra bortefansen.

Estupinan (80′) testet Muric som leverte nok en strålende redning for gjestene. I sluttminuttene satte Hull inn et større press og forsøkte seg ved flere anledninger, men slet med å komme seg forbi et robust Clarets-forsvar. Minuttene fram mot fulltid og de tre tilleggsminuttene var en formalitet som sikret Burnley solide 83 poeng i the Championship. Tufan (90+3′) ga Hull et trøstemål, men det hjalp lite.

Hull: Darlow, Coyle (Docherty 52), Jones, McLoughlin, Elder (Greaves 62), Pelkas (Estupinan 45), Ebiowei, Traore (Tufan 62), Seri, Salter, Sayyadmanesh (Longman 76)
Innbyttere: Lo-Tutala, Figueiredo, Greaves, Docherty, Longman, Tufan, Estupinan
Gule kort: Pelkas 38

Burnley: Muric, Vitinho (Cork 69), Beyer, Ekdal (Taylor 69), Roberts, Cullen, Maatsen, Zaroury (Benson 70), Gudmundsson (Foster 86), Tella (Obafemi 77), Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Harwood-Bellis, Benson, Cork, Dervisoglu, Foster, Obafemi
Gule kort: Ekdal 56, Maatsen 81