Komfortabel seier mot Wigan

(Burnley 3-0 Wigan): Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne oppgjøret i Lancashire. Wigan ble redusert til ti mann før halvtimen og da ble det vanskelig for gjestene. Nathan Tella noterte seg to mål og innbytter Lyle Foster sørget for spikeren i kisten.

Det ble en gjenforening med tidligere Claret Darikwa som fikk få muligheter under Dyche i sin tid. Hjemmelagets første mulighet kom etter fire minutter og kom fra et frispark om Roberts (4′) ikke klarte å rette mot mål og følgelig ble forsøket avverget.

I det 14.minutt fosset Anass Zaroury langs kanten i kjent stil og la inn i feltet. Ballen fikk en fin bue og havnet rett på hodet til Nathan Tella som ikke gjorde noen feil og stanget inn 1-0 til Burnley!

Roberts (18′ og 26′) og Tella (20′) fikk noen gode muligheter. I det 27.minutt klippet Omar Rekik ned Nathan Tella på løp som bakerste mann og da hadde ikke dommeren annet valg enn å gi det andre gule kortet og dermed rødt. Wigan byttet ut angriper Magennis kort tid senere og satte inn en midtstopper.

Burnley dominerte med ballen og det var ikke mye Wigan fikk til i første omgang, men når de først kom til en sjanse så prøvde de å bruke den godt. Maatsen (35′) tvang fram et av flere hjørnespark og Fletcher (39′ og 45+2) skapte Wigan sine muligheter, men Muric sine lange armer reddet mesterlig. Etter tre tilleggsminutter sendte dommeren lagene i garderoben.

Etter annen omgang tok det ikke mange ballberøringene før Burnley ble tildelt et tidlig hjørnespark. Berg Gudmundsson la inn fra flagget og ballen havnet etter en liten stuss hos Nathan Tella som kunne tappe ballen i mål og øke ledelsen til 2-0 med sitt andre mål for dagen!

Barnes (52′) og Zaroury (53′) forsøkte seg og så roet det seg litt ned selv om Burnley dominerte. Etter bytter fra begge lag, så var Zaroury nok en gang på løp og la inn i feltet. Obafemi sparket ballen over og bak seg til Lyle Foster som klinket til og økte ledelsen til 3-0 i det 75.minutt! Veldig fin oppbygging!

Roberts (86′), Cork (89′) kom til fine muligheter på tampen av oppgjøret, men Burnley hadde full kontroll over 90 minutter og det ble ingen overraskelser når det endte seier på Turf Moor.

Burnley: Muric, Roberts, Beyer, Ekdal, Maatsen, Berg Gudmundsson (Cork 63), Cullen (Bastien 84), Tella, Vitinho (Obafemi 73), Zaroury (Dervisoglu 84), Barnes (Foster 63)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Al-Dakhil, Bastien, Cork, Dervisoglu, Foster, Obafemi

Wigan: Amos, Hughes, Rekik, Nyambe, Darikwa, Pearce (McClean 52), Naylor, Power, Lang (Keane 67), Fletcher, Magennis (Caulker 29)
Innbyttere: Jones, Caulker, Aasgaard, McClean, Siani, Keane, Tiehi
Gule kort: Rekik 9+27, Lang 44, Darikwa 49
Rødt kort: Rekik 27