Målløst i Lancashire-derby

(Blackpool 0-0 Burnley): Burnley dominerte og var best gjennom hele kampen, mens Blackpool la seg dypt og forsvarte i nesten hele kampen. Keeper Maxwell hadde en stor kamp og sørget for å holde buret rent for Blackpool.

Burnley startet offensivt mot Blackpool og i åpningsminuttene foregikk det meste på hjemmelagets banehalvdel. The Clarets bygget opp angrepene sine tålmodig og brukte i sin vante stil hele laget fra forsvaret og opp til angrepsspillerne, men de store sjansene uteble.

I alt presset til Burnley, var det faktisk hjemmelagets Yates (15′) som noterte seg kampens første skuddmulighet uten å true keeper nevneverdig. I det 18.minutt sikret Ekdal et frispark like utenfor 16-meteren som etter litt klabb og babb endte med at Beyer (19′) sendte over mål.

Josh Brownhill trengte behandling etter duell med Thorniley i det 22.minutt og måtte byttes ut med Scott Twine tre minutter senere. Nathan Tella og Anass Zaroury sørget som vanlig å terrorisere motstandernes forsvar og var instrumentale i det som skjedde fremover. Blackpool sin taktikk var å forsvare med nebb og klør, og lete etter en gjennombruddspasning til en spiss på løp, «litt» Sean Dyche»-preg over det.

Nevnte taktikk bød på ganske like statistikker; Burnley så mye til ballen, dominerte spillet og hadde betraktelig flere pasninger enn sin motstander. Berg Gudmundsson (40′) noterte seg første mer seriøse skudd på mål og tvang fram et hjørnespark som det ikke ble noe av. Tella (44′) fulgte opp noen minutter senere, men heller ikke han klarte å få hull på byllen.

Etter ett tilleggsminutt, som ble forlenget til to på grunn av en skade, sendte dommeren lagene i garderoben.

Annen omgang startet med samme intensitet fra the Clarets og Tella (47′) var første til å utfordre mål. Det endte med et kort hjørnespark som ble klarert og etter litt pasningsspill sendte Zaroury (48′) ballen til side for mål. Cullen (50′) og Gabriel (55′) forsøkte seg og like etter timen ble Zaroury erstattet med Obafemi.

The Clarets presset på og Twine (76′) fikk en strålende mulighet på frispark som ble reddet mesterlig av keeper Maxwell. Blackpool sendte utpå friske bein og satte inn et støt mot Burnley-målet. Tella (88′) tvang fram nok en kjemperedning i sluttminuttene, før Kompany valgte å sende utpå friske bein og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

Det ble ingen mål i Lancashire-oppgjøret.

Blackpool: Maxwell, Gabriel, Nelson, Thorniley, Thompson, Bowler (Rogers 73), Connolly, Carey (Lyons 86), Garbutt (Hamilton 80), Yates (Madine 80), Dougal
Innbyttere: Grimshaw, Husband, Lyons, Hamilton, Patino, Madine, Rogers
Gule kort: Connolly 43

Burnley: Muric, Roberts, Beyer, Ekdal, Vitinho, Brownhill (Twine 25) (Dervisoglu 89), Cullen, Zaroury (Obafemi 61), Berg Gudmundsson (Cork 89), Tella, Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Cork, Dervisoglu, Foster, Obafemi, Twine
Gule kort: Tella 79