Dominerte og avanserte til kvartfinalen

(Burnley 1-0 Fleetwood): Burnley dominerte første og andre omgang på eget gress. Fleetwood hadde gjort hjemmeleksen sin og selv om målet kom i det 89.minutt, så hadde gjestene all grunn til å forlate Turf Moor rakrygget. En strålende oppvisning i forsvar, men Burnley er i FA cupens kvartfinale!

Burnley byttet ut en stor del av troppen fra forrige runde og kampen bar litt preg av et lag som ikke var helt samspilt, men the Clarets viste spennende takter innledningsvis og hadde mye ball (89-11). Nsiala (7′) var skremmende nære et selvmål etter et skummelt tilbakespill i eget felt som keeper Lynch fikk avverget i siste liten.

Fleetwood klarte ikke skape stort de få gangene de hadde ballen og selv om gjestene klarte å bryte spillet med jevne mellomrom dreide det meste seg om Burnley. Foster (16′) skapte første Burnley-sjanse etter å ha snappet ballen i midt-sirkelen. Det ble en enkel redning for Lynch.

Twine (19′), Vitinho (20′), Zaroruy (23′) og Taylor (24′) forsøkte seg uten å true keeperen nevneverdig og sistnevnte Taylor (27′) og Zaroury (31′) tvang fram sterke keeper-redninger kort tid senere. Vitinho og Obafeme sprudlet virkelig på Turf Moor og ga Fleetwood-forsvaret hodebry støtt og stadig.

Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt rett før dommeren blåste av kampen fikk Hayes direkte rødt kort for en takling med farlig høyt spark på Josh Cullen. Streng avgjørelse av dommeren som kunne gått begge veier.

Annen omgang startet i samme spor med et offensivt Burnley som hadde mye ball og var en konstant trussel. Zaroury (56′) fikk opp pulsen på tribunen med et skudd som traff sideveggen. Cullen sikret et frispark like utenfor 16-meteren som Twine (61′) sendte rett i muren. I det 62.minutt hadde Kompany sett nok og sendte utpå friske bein.

Zaroury (64′) forsøkte seg etter byttene og Charlie Taylor (69′) fikk et skuddforsøk reddet på streken! Kort tid senere var Zaroury liggende igjen på bakken etter en hard duell med Mendes. Lynvingen hinket av banen og ble erstattet av Churlinov kort tid senere.

Fleetwood-boksen var relativt tettpakket som gjorde det vanskelig for Burnley å finne luker. Foster (75′), Al-Dakhil (75′) og Berg Gudmundsson (77′) forsøkte seg, men også de strevde med å bryte gjennom the Cod Army-forsvaret.

Foster (78′) fikk en kjempemulighet etter en herlig pasning av Vitinho, men avslutningen var det ikke like mye klasse over. Kampens siste ti minutter bød på et høylytt Turf Moor og et enormt press fra hjemmelaget. Al-Dakhil (81′) sendte ballen like over mål og Dervisoglu ble sendt ut som Burnleys siste bytte.

Churlinov skapte uro på kanten og var farlig på høyrekanten med innlegg i feltet og fine dribleferdigheter. I det 89.minutt løsnet det for Burnley. Dervisoglu (89′) tvang fram en kjemperedning og keeperen ga retur, ballen havnet etter hvert hos Vitinho (89′) som tvang fram nok en kjemperedning, men den tredje returen klarte ikke Lynch å avverge og Connor Roberts kunne juble for et velfortjent mål til Burnley!

Fjerdedommeren la til fem minutter og i det andre tvang Twine (90+2) en fin redning av keeper Lynch.

Burnley: Peacock-Farrell, Vitinho, Al-Dakhil, Beyer (Roberts 62), Taylor, Cullen, Brownhill (Berg Gudmundsson 62), Obafemi (Tella 62), Twine, Zaroury (Churlinov 73), Foster (Dervisoglu 82)
Innbyttere: Muric, Roberts, Bastien, Churlinov, Berg Gudmundsson, Barnes, Tella, Dervisoglu, Sassi

Fleetwood: Lynch, Andrew (Wiredu 88), Nsiala, Holgate, Earl, Macadam (Mendes 66), Warrington, Vela, Rooney, Robertson (Batty 65), Hayes
Innbyttere: Johnson, Batty, Patterson, Wiredu, Cragg, Johnson, Lane, McMillan, Mendes
Gule kort: Andrew 22, Rooney 54
Rødt kort: Hayes 45+1