Komfortabel seier på Turf Moor

(Burnley 4-0 Huddersfield): Burnley dominerte på eget gress og hadde en komfortabel 3-0 ledelse til pause etter mål av Barnes, Roberts og Brownhill. Etter sidebytte var det ikke behov for noen heftig innsats, men innbytter Obafemi satte inn kampens siste mål og tre nye poeng til Lancashire-laget.

Burnley startet på hugget og brukte ikke lang tid på å finne nettmaskene. Anass Zaroury brukte farten langs kanten og la inn i feltet til Ashley Barnes. Spissen gjorde ingen feil fra kort hold og satte inn kampens første mål i det 6.minutt! 1-0 til Burnley.

Presset fortsatte og Burnley hadde ingen planer om å slippe Huddersfield til noen skuddforsøk. I det 17.minutt kunne Turf Moor slippe jubelen løs nok en gang. Zaroury herjet på kanten nok en gang og la inn i feltet til Johann Berg Gudmundsson. Islendingen dempet ballen som fortsatte å trille og hadde en litt skrå vinkel, så da lot han Connor Roberts som kom på løp få skyte. Dermed sto det 2-0 til Burnley!

Etter ytterligere press og krevende tider for gjestene bikket klokken halvtimen og islendingen Berg Gudmundsson var igjen nest sist på ballen. Denne gang var det Josh Brownhill som var sist på ballen og satte inn 3-0 i det 31.minutt etter et flott skudd som keeper Bilokapic ikke hadde mulighet til å avverge!

Fram mot pause forsøkte the Clarets seg flere ganger, men det ble ingen flere mål og Burnley kunne jogge i garderoben med en komfortabel 3-0-ledelse. Huddersfield startet med å bytte ut to spillere etter sidebytte, uten at det endret nevneverdig på måltavlen.

Like før timen pådro Ian Maatsen seg en smell og måtte av banen på båre. Uheldig for backen som hadde en god kamp. Charlie Taylor fortsatte på backplass. The Clarets fortsatte å presse på og hadde i perioder nesten 80-20 i ballbesittelse, det var lite Huddersfield kunne varte opp med.

Midtveis i omgangen ble målscorene Brownhill og Barnes tatt av og Foster og Obafemi ble sendt utpå. Obafemi takket for tilliten kort tid etter sin inntreden. Nathan Tella fosset langs kanten og la inn i feltet til Michael Obafemi på løp. Spissen hadde ikke store vansker med å sette inn 4-0 og slo ut pusten av Huddersfield i det 74.minutt.

The Clarets ga seg ikke og kunne fort satt inn mål nummer fem, seks og syv, men en 4-0-seier var mer enn godt nok og tre nye poeng på tabellen.

Burnley: Muric, Roberts, Ekdal, Beyer (Vitinho 79), Maatsen (Taylor 59), Cullen, Brownhill (Obafemi 68), Tella (Twine 79), Berg Gudmundsson, Zaroury, Barnes (Foster 68)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Vitinho, Cork, Foster, Obafemi, Twine

Huddersfield: Bilokapic, Edmonds-Green, Lees, Headley, Helik, Kasumu (Diarra 46), Camara, Hungbo (High 46), Koroma, Ward (Waghorn 75)
Innbyttere: Vaclik, Boyle, Diarra, High, Hogg, Rhodes, Waghorn
Gule kort: Koroma 30, Headley 47