Viktig poeng i London

(Millwall 1-1 Burnley): Burnley dominerte kampen og fikk uttelling i tidlig etter sidebytte når Ashley Barnes sendte gjestene i føringen. Millwall ga seg aldri og fikk omsider uttelling for sine forsøk på tampen av kampen. Det endte med poengdeling i London.

The Clarets startet oppgjøret på the Den med å ha et lite overtak og så mye til ballen. Det ble en del aktivitet foran feltet til keeper Long der innleggene ble lagt inn på rekke og rad. Twine (17′) noterte seg kampens første ordentlige mulighet, men skuddet lik like til side for mål.

Det var morsomt å se the Clarets spille en-berørings-spillet som bygget seg opp fra eget forsvar og fortsatte videre oppover mot angriperne. Flemming (21′) forsøkte seg på en David Beckham-variant av skudd fra midtbanesirkelen mot mål, men forsøket var ikke i nærheten av samme kvalitet og gikk over mål. Skal ha for forsøket.

Zaroury (23′) og Twine (23′) fikk en dobbelt-sjanse midtveis i omgangen og tvang fram iherdig forsvarsarbeid av hjemmelaget. Burnley hadde periodevis 75-25 i ballbesittelse. De få gangene Millwall kom til og kunne ha fått til noe så ble skuddene sendt høyt og langt over mål.

I en kort periode var Millwall farlige etter å ha utnyttet noen Burnley-tabber der Flemming (36′) kom nærmest, men det var mange offside på rappen for hjemmelaget. En ting som var gjentakende var at hjemmelaget var bedre i hodeduellene, det er nok noe Kompany kunne adressere i pausen.

Twine (41′ og 43′) var farlig og skapte uro i feltet før dommeren sendte lagene i garderoben etter ett tilleggsminutt.

Annen omgang startet med et litt mer offensivt Millwall, men hjemmelaget klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret som hadde full kontroll og tok det hele med en nærmest knusende ro. Zaroury (48′) forsøkte på smått spektakulært skudd fra vel 20 meter som fløy litt vel langt til side for mål.

I det 50.minutt løsnet det omsider for Burnley. Nesten ut av ingenting havner ballen ut på høyrekanten og blir lagt inn i feltet til Scott Twine. Angriperen klinket til og tvang fram et heroisk forsvars-arbeid der ballen ble klarert og havnet hos Ashley Barnes tre meter unna mål. Spissen gjorde ingen feil og sendte Burnley i føringen! 1-0 til Burnley!

I det 61.minutt vartet Burnley opp med et av de flotteste angrepene i kampen når Cullen fant Vitinho på kanten med en praktfull pasning som ble lagt inn i feltet. Brownhill klinket til på direkten og det hadde vært sesongens mål hadde ikke kula gått rett i beina på keeper Long.

Maatsen (66′) og Zaroury (67′) forsøkte seg før kampens første bytter ble sendt utpå the Den. Hjemmelaget byttet ut tre spillere og med det taktikken. Burnley fikk litt mer å gjøre, så da sendte Kompany rutinerte Jack Cork og Charlie Taylor ut på banen i sluttminuttene.

Etter et godt press fra hjemmelaget løsnet det omsider for Millwall. Det startet med et hjørnespark som ble klarert og sendt tilbake i feltet. Tom Bradshaw (86′) trengte to forsøk for ballen ble sendt forbi Muric og 1-1 på the Den. Nathan Tella var siste som ble sendt utpå. Barnes (89′) sitt forsøk var det siste før fjerdedommeren la til solide syv tilleggsminutter. Tella (90′) var eneste som fikk en mulighet til å endre måltavlen før dommeren blåste av kampen.

Millwall: Long, McNamara, Cresswell, Cooper, Wallace, Shackleton (Leonard 72), Saville (Esse 72), Voglsammer (Emakhu 89), Flemming, Honeyman (Malone 87), Watmore (Bradshaw 72)
Innbyttere: Bialkowski, Malone, Emakhu, Esse, Evans, Leonard, Bradshaw
Gule kort: Bradshaw 76

Burnley: Muric, Maatsen (Taylor 82), Vitinho (Tella 87), Ekdal, Roberts, Al-Dakhil, Cullen, Zaroury (Cork 82), Brownhill, Twine (Berg Gudmundsson 72), Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Cork, Berg Gudmundsson, Tella, Foster, Obafemi
Gule kort: Al Dakhil 26