Måtte kjempe for poengene

(Luton 0-1 Burnley): Luton gjorde det vanskelig for the Clarets og Burnley måtte kjempe hardt for poengene. Kampen ble avgjort med med en Barnes-straffe som også førte til et rødt kort til Luton-kapteinen Lockyer. En seig kamp og tre meget sterke poeng til Burnley.

Oppgjøret startet litt fysisk der hjemmelaget flekket tenner og viste at de hadde noen ambisjoner i kampen og Adebayo (11′) tvang fram en fin redning av Muric. Midtveis i omgangen fikk Luton et lite grep om kampen, men møtte et godt organisert Burnley-forsvar og en solid Muric.

Luton sin taktikk var å presse ballfører raskt og stresse Burnley litt. I det 28.minutt ble Tella dytter overende rundt 30 meter unna Horvath i mål. Berg Gudmundsson (29′) sendte kula mot stolpen og tvang fram et hjørnespark som ble plukket opp av keeperen.

Hjemmelagets Drameh pådro seg smell like etter halvtimen og etter litt behandling ble han byttet ut med Doughty. Mpanzu (35′) og Adebayo (37′) kom til to spennende muligheter, men det ble ingen mål før dommeren sendte lagene i garderoben etter to tilleggsminutter.

The Clarets startet offensivt etter sidebytte. Barnes (53′) fikk første forsøk, men sendte ballen til side for mål. Kort tid senere byttet begge managere spillere og Zaroury kom utpå for Burnley. Tella pådro seg en strekk og måtte byttes ut med Vitinho etter timen.

Begge lag hadde sine perioder med godt angrepsspill der Burnley hadde et lite overtak. I det 75.minutt tvang Vitinho fram armbruk på Osho og dommeren pekte på straffemerket. Ashley Barnes fikk æren fra krittmerket; keeper kastet seg til høyre og Barnes sparket til venstre. 1-0 til Burnley i det 76.minutt! Det hele skulle ble litt dramatisk. Tom Lockyer fikk gult kort for diskusjon med dommeren i forkant av straffen og enda ett i etterkant av straffen – dermed ble kapteinen utvist.

Mpanzu (82′) forsøkte deg fra avstand, men sendte ballen over målet til Muric. De påfølgende minuttene ga Luton alt og jaget en utligning, noe de i rettferdighetens navn hadde fortjent. Adebayo pådro seg en smell i det 86.minutt og burde nok ha blitt byttet ut, men Luton hadde allerede gjort tre individuelle bytter og dermed måtte Adebayo fullføre kampen skadd.

Cullen (88′) fikk en strålende mulighet på nærmest åpent mål fra kort hold, men sendte ballen over i en offside-posisjon. Fjerdedommeren la til seks tilleggsminutter som løftet hjemmefansen og Luton la inn en sluttspurt. Det ble noen nervøse sluttminutter der Charlie Taylor og Hjalmar Ekdal fortjener skryt for mange fine redninger og solid forsvarsarbeid. Muric leverte også en god kamp.

Luton: Horvath, Burke, Lockyer, Osho, Drameh (Doughty 31), Nakamba (Taylor 67), Mpanzu, Bell, Clark, Morris (Woodrow 57), Adebayo
Innbyttere: Shea, Doughty, Potts, Berry, Campbell, Taylor, Woodrow
Gule kort: Brownhill 34, Lockyer 76+78, Adebayo 79
Rødt kort: Lockyer 78

Burnley: Muric, Maatsen, Taylor, Ekdal, Roberts, Cork, Cullen, Berg Gudmundsson (Zaroury 53) (Foster 90+1), Brownhill., Tella (Vitinho 60), Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Al-Dakhil, Vitinho, Foster, Obafemi, Twine, Zaroury