CJ Egan-Riley blir tredje signering

Burnley forsterker med den tredje spilleren dette overgangsvinduet; CJ Egan-Riley ankommer fra Vincent Kompany sin tidligere klubb; Manchester City.

19-åringen kommer til Turf Moor etter at kontrakten hans med Manchester City gikk ut, selv om ligamesterne har krav på en viss kompensasjon. CJ legger ikke skjul på at tanken på spille under en legende gjorde valget enkelt.

Jeg er henrykt og gleder meg til sesong-oppkjøringen og sesongen som venter. Vi begynte å prate rundt en måned siden og jeg var faktisk på ferie når manageren ringte meg. Jeg hadde en rask prat med han og når jeg kom hjem, pratet jeg familien min og alt han la frem gjorde at jeg ville bli en del av dette.

Foto: BurnleyFC.com

Vincent Kompany er en jeg har sett opp til hele livet, som en forsvarer i City. Jeg måtte virkelig vurdere det og visste at jeg kom til å lære mye fra han. Han spilte en stor del, har en flott tilnærming og er en herlig fyr som jeg ser fram til å være mye av. Han er en legende i spillet, en av de beste midtstopperne jeg noensinne har sett. Jeg skal prøve å lære så mye jeg klarer av han.

Jeg vil beskrive meg som en smart spiller, som liker å være på og med ballen. Jeg liker at ting skjer, prøver på pasninger og komme fremover, men samtidig holde ballen unna eget mål. Det var utrolig å være i City fra så ung alder, erfaringen med førstelaget var bra fro meg, en god erfaring som jeg ønsker å ta med videre. Jeg ønsker å hjelpe laget tilbake til Premier League.

Foto: BurnleyFC.com

Dette blir min første nye klubb i karrerien, og det blir litt annerledes. Jeg må bli kjent med folk på og utenfor banen, men vi har fem uker til å bygge opp lagånd, kjemi, stifte bånd og bygges som et lag.

Å returnere til Premier League er hovedmålet som lag og det oppnås som lag. Personlig vil jeg spille så mange kamper som mulig, gjøre mitt bidrag til laget og lære underveis. At jeg som en ung spiller kommer hit, sammen med flere andre unge spillere viser mentaliteten klubben ønsker; å utvikle og bruke unge spillere. Med erfaringen fra de eldre og mer profesjonelle, blir dette en god blanding, sa Egan-Riley.

Foto: BurnleyFC.com