Cork vil bli i Burnley

Med litt over en uke igjen av sesong 2010/11 – gitt av Burnley ikke når Play Off – reiser en av sesongens beste spillere, Jack Cork, tilbake til moderklubben i London: Chelsea FC.

Midtbanemotoren vet at fremtiden hans ikke er på Stamford Bridge og kunne gledelig gjøre Turf Moor til sitt permanente hjem ettersom hovedpersonen sier at han trives i klubb- og by.

foto: burnleyfootballclub.com

Cork har tidligere gitt ønske om en permanent overgang til Burnley, noe klubbledelsen også ønsker. Og etter å ha snakket med media tidligere denne uken, forklarte Cork at det er tanken om en permanent løsning som er målet, uansett om det er i Premier League eller ikke.

Jeg ser for meg at jeg kommer til å forlate Chelsea og Burnley kommer til å være der når jeg er i tenkeboksen for hvor jeg vil spille. Jeg ønsker å være del av en klubb som, fremfor kun en lånesignering som er der en begrenset periode – jeg vil et sted. Det er en annerledes følelse når du er et sted på permanent basis, forklarer midtbanespilleren.

Jeg tror at hvilken enn liga de er, vil Burnley være høyt på listen min, spesielt med det nye trenerapparatet og spillerne som er her – jeg nyter tiden min her. Jeg har også hatt det bra i Chelsea hvor jeg ikke kunne hatt bedre trenere og mennesker rundt meg når jeg var yngre – Brendan (Rodgers) tok meg fra ungdomslaget til reservelaget, hvor neste steg var låneopphold.

De har noen av de beste spillerne i verden, så en kan egentlig ikke klage, forklarer Cork. De er gode spillere, gode atleter og profesjonelle som det er godt å være rundt, men det frustrerende er at siden de er så gode vet at du at det er vanskelig å få sjansen. Du er fornøyd fordi du kan trene daglig med dem, men det er en annerledes opplevelse å dra på lån. Jeg får spille kamper på et godt nivå i Championship og jeg trives her, avslutter midtbanespilleren.

Cork ankom Burnley i januar ifjor på et halvt-års lån under daværende manager Brian Laws og gjorde sakene sine veldig bra, imponerte og fikk sitt første mål i Burnley-trøya mot sesongens siste kamp mot Tottenham. Midtbanespilleren ble fort en favoritt blant fansen og returnerte i august samme år, denne gang en hel sesong – og i løpet av sin periode i den lilla- og lyseblå trøya, har unge u21-spilleren fått 55 kamper – klubbrekord for en leiesoldat.