Neste: Leeds

Et kjempeoppgjør venter på Elland Road når Leeds United tar imot Burnley FC til dans foran Sky TVs kameraer. Leeds’ form har den siste tiden dalt ned, noe som har åpnet dørene for andre klubber, som f.eks Millwall og Reading, samt the Clarets.

Det laget som vinner, kjøper seg et viktig skritt til 6.plassen, men Play Off-plassen avhenger også av resultatene til lagene rundt.

På skadefronten har Leeds-manager Simon Grayson noe å bekymre seg for: tidligere Boca Juniors-spiller og toppscorer Luciano Becchio er nok ikke tilgjengelig grunnet en hamstring-skade (ekstern lenke) som satt han ute av spill i 2-2 kampen mot Watford tidligere denne måneden (ekstern lenke).

Målmaskin: Max Gradel - Foto: Burnleyfootballclub.com

Vi må avvente å se hvordan det går med han, mens hans hamstring er bekymringsverdig. Hvis det går over har vi en klassespiller, hvis ikke må vi la noen andre få muligheten, fortalte manageren.

Uansett, så har Leeds en målmaskin i angriperen fra Elfenbenskysten; Max Gradel. Foruten nevnte Becchio er det flere skadebekymringer i United-laget; Lloyd Sam og Ben Parker ble også skadd i samme oppgjør og er tvilsomme, i tillegg ble leiesoldat fra Aston Villa Barry Bannan kalt tilbake. Skadene hjelper ikke på en form som ikke er på bedringens vei; kun en seier (Nottingham Forest) på de siste syv kan Graysons menn vise til, etterfulgt av to uavgjort og fire tap – riktignok kom tapene på fremmed gress.

Foto: burnleyfootballclub.com

For the Clarets sin del er kun gode nyheter å meddele på fraværssiden: Martin «Pato» Paterson fikk omsider spille i midtuken – riktignok på reservelaget, men gjorde sakene sine bra i løpet av timen ved å putte inn et mål. Marvin Bartley som spilte i samme kamp, er ferdig med tre-kampers karantene og kan bidra i dette viktige oppgjøret, men med en McCann som viser god form – kan det bli vrient.

Det er vel også på sin plass å nevne at Chris Eagles har funnet tilbake formen, noe manageren skrøt av nylig.

Eneste bekymringen for manager Howe er Dean Marney som kan være ute resten av sesongen og Charlie Austin som ikke blir å se før i sesongoppkjøringen.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Kanskje CardiffJeg tror Leeds-kampen blir litt for tidlig for han, selv om han har jobbet veldig hardt for å komme i form igjen. Han fikk 60 minutter for reservene og det var et positiv steg for han å komme seg gjennom det og med tanke på hva slags skade han har hatt  – tenk på Chris McCann; han fikk fire kamper, mens Martin en. Vi vil, som jeg har nevnt tidligere, ikke presse han for mye- og for tidlig da det kan rive opp skaden, så må ta vare han. Vi ville vært henrykte å ha Martin involvert igjen, men han må være friskmeldt og sikker på at han ikke brytes ned igjen, sier sjefen om Patersons spillemuligheter.

Foto: Burnley Express

Vi tar kampene en av gangen og forhåpentligvis vil vi være der til siste kamp, forklarer Burnley-sjefen. Det er målet, å holde ut til Cardiff-kampen og forhåpentligvis få fullt hus og se hva som skjer – når en kommer til en-kamps-scenariet er alt mulig og vårt mål er å spille Leeds-kampen med den drømmen i live.

– Når vi hadde vår nedover-periode og jeg hadde blitt tilbudt resultatet fra Portsmouth, hadde jeg selvfølgelig sagt «ja» – men hadde du spurt meg før kampen, hadde jeg sagt «nei». Jeg føler vi fortjente å vinne kampen og jeg skuffet fordi jeg føler guttene presterte veldig godt og ga alt. Vi sendte 30 innlegg mot boksen deres og hadde 20 skudd på mål – på en annen dag tror jeg vi hadde vunnet kampen komfortabelt, men det er ikke over og jeg føler vi er selvsikre når vi reiser til Leeds med de prestasjonene vi har hatt den siste tiden.

– Vi skaper sjanser og er kapable til å score mål, så vi kommer til å være i god lagånd, poengterer Howe. Det er en fantastisk mulighet og jeg er ikke i tvil om at det kommer til å være en fantastisk stemning hvor begge lag kommer til å jakte seieren. Alt ligger til rette for en fantastisk kamp og en vi burde nyte. Oppriktig, så har vi ingenting å tape – vi kommer til å prøve å vinne kampen, avsluttet sjefen.

Sist gang lagene møttes var på Turf Moor var i julemåneden, Desember. Den gang ble det en 3-2-seier til det kommende hjemmelaget, tross Burnleys 2-0 ledelse til pause. Lagene har stått tå til tå ved 25 anledninger opp gjennom historien, hvor Leeds kan vise til best statistikk ved å ha vunnet 15 ganger ganger, Burnley fem og fem poengdelinger fordelt på 83 mål – (Leeds 54, Burnley 29) et målrikt snitt på 3,32 pr kamp.

Møtene på Elland Road har endt slik den nyere tid:

2004/05 Leeds 1-2 Burnley
2005/06 Leeds 2-0 Burnley
2006/07 Leeds 1-0 Burnley

Oppgjøret finner sted på Elland Road, lørdag 30.4 kl 13:45