Howe: – Eagles er en spesiell spiller

Manager Eddie Howe forteller at han betrakter Chris Eagles som spesiell etter å ha vist gode, gamle takter igjen og vekket liv i drømmen om Play Off når Burnley reiser til Elland Road og Leeds, som ikke har gitt opp tanken om Premier League-spill.

Playmakeren var på nivåer som fikk flere Premier League-klubber til å legge merke til Eagles tidligere i sesongen, men med litt berg-og dalbane-form den siste tiden har Eagles fått kanskje noe urettferdig kritikk av sine egne fans. Ting er derimot på bedringens vei; vingen har puttet inn fire mål på fire kamper den siste tiden og troner nå klubbens toppscorer-liste med 15 nettkjenninger i alle turneringer.

Med sitt vinnermål mot Swansea, en kjempeoppvisning med to mål mot Derby, samt utligningen mot Portsmouth på mandag har Eagles sørget å vekke liv i drømmen om spill blant eliten. Målene har sørget for at Burnley igjen kan drømme om Play Off med to kamper igjen, men først må Leeds United beseires på Elland Road – det tror manager Howe at the Clarets klarer, ved hjelp av Eagles.

Etter en god første halvdel av sesongen har det ikke gått som ønsket for den tidligere Manchester United-spilleren; 11 kamper gikk det før playmakeren omsider fant nettmaskene igjen. Det har uansett vært en produktiv sesong for Eagles, enn så lenge klubbens toppscorer, som har sørget for at blant annet Everton snuste litt på Eagles til tross for en kontraktforlengelse ved sesongstart.

Med kun to kamper igjen av årets sesong og med et håp om Play Off med seier over Leeds og Cardiff, er manager Howe glad for å se at Eagles er tilbake til gamle takter og håper at vingens kreativitet- og magi kan hjelpe the Clarets.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Chris er en smidig spiller og en av dem som gir oss noe ekstra, skryter sjefen. Det er en vanskelig jobb å gjøre hver kamp gjennom hele sesongen – det er en lang sesong og mange spillere kommer til å synke i form, men Chris har holdt seg fokusert, ønsker å gjøre det bra og har en fenomenal holdning. Jeg var henrykt over å se hva han presterte på lørdag (Derby-kampen), fordi han en så viktig spiller for oss og når han gjør det bra er vi et annet lag – derfor ønsker vi at han er på ballen så mye han han.

– Han ønsker å ha ballen, tar ansvar og det er en veldig spesiell egenskap, det er en vanskelig jobb å skape hele tiden – derfor er det alltid det lettest å ødelegge, men vanskelig å opprettholde. Vi holder oss med Chris, han er en spesiell spiller for oss og jeg tror at fansen ser det; hvor hard han jobber, innsatsen han legger inn og plager forsvarsspillerne.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Klubben har hatt sine turbulente tider både på- og utenfor banen i løpet av sesongen med et managerbytte etter Laws, hvor vikar Stuart Gray tok over roret en kort periode, en karakter Eagles skrøt av før nåværende manager, Eddie Howe ble hentet inn fra Bournemouth. Uansett manager, har Eagles alltid vært å se på banen for the Clarets. Howe forteller at det som har hjulpet vingen med å finne formen tilbake har vært å holde fast på sine prinsipper på banen.

Jeg tror ikke at du nødvendigvis trenger å gjøre noe annerledes, sier sjefen og forklarer; Vi gjorde det klart for Chris at vi betraktet han som en dyktig spiller, at vi kom til å holde på han og vi viste at han kom til å prestere for oss igjen. Så lenge holdningene er riktige og de gjøre det de kan best, kan vi ikke si noe – det vil alltid være tilfeller der man får ting til eller ikke får dem til, men så lenge en gjør sine plikter vil det alltid komme godt ut av det. Det var kun et tilfelle å holde ved han, vel vitende om kvalitetene han besitter, avslutter manageren.