Eagles-magi reddet et poeng

(Burnley 1-1 Portsmouth): Burnley skapte mest i første omgang, men måtte gå til pause målløse hvor gjestene på kontroversielt vis slapp unna straffe imot seg. Tidligere leiesoldat David Nugent satt inn Pompeys mål, men ble satt i skyggen av Ealges’ magi som reddet et viktig poeng.

Graham Alexander fikk sin fortjente hyllest like før kampstart til jubel- og stående applaus fra Turf Moor. Eddie Howe gjorde få bytter fra forrige kamp og lot igjen Chris McCann starte og fikk Brian Jensen sin 300. kamp for Burnley, mens Marvin Bartley satt på benken ved siden av legenden Grezza.

Foruten Cotterill på trenerbenken, fikk også tidligere leiesoldat David Nugent et gjensyn med Claret-fansen hvor gjestene fikk kampens første mulighet på hjørnespark, men avslutningen var ikke av den bedre sjanger. De lilla- og lyseblå virket litt nervøse i begynnelsen, men kom seg fort inn i kampen, truet Pompey-forsvaret med jevne mellomrom og skapte mange farlige sjanser av Iwelumo, Rodriguez, Elliott og Eagles.

Hardarbeidende Burnley ble møtt av et godt organisert Pompey som slapp unna straffe-dømming like før pause når ballen traff Wards hånd til fansens øredøvende pipekonsert mot dommeren.

Etter sidebytte var det igjen Burnley som var farligst og brukte ikke lang tid på å teste Jamie Ashdown i Pompey-buret. Clarets-fansen lagde liv på tribunene og støttet de lilla- og lyseblå, men kunne gjøre lite når Kanu sendte kula til David Nugent som satt inn sitt fjerde mål mot Burnley i karrieren og 1-0 til Portsmouth etter 57 minutter.

The Clarets satte igang en massiv jakt på utligning hvor to spisser ble satt inn (Thompson og Delfouneso), men det var Chris Eagles som sørget for 1-1 med et fantastisk mål på et angrep startet av Jack Cork på motsatt side og avsluttet med magi i det 75.minutt!

Nugent kunne sendt Pompey i ledelsen fem minutter før full tid, men Jensen reddet mesterlig! Eddie Howe bestemte seg for å gamble maksimalt mot slutten og tok ut forsvarer Andre Bikey og satt inn nok en offensiv spiller i Wallace.

Fem minutter ble lagt til takket være tidsfordrivet fra Portsmouth-spillerne som Burnley brukte på å skape sjanser etter sjanser, men det ble poengdeling etter en flott kamp og magi av Chris Eagles som ble kåret til banens spiller.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Bikey (Wallace 87), Duff, Cork, McCann (Delfouneso 60), Eagles, Iwelumo (Thompson 67), Rodriguez, Elliott.
Innbyttere: Alexander, Carlisle, Bartley, Grant.

Portsmouth: Ashdown, Halford, Hreidarsson, Mokoena, De Laet (Dickinson 76), Ward, Mullins, Hogg (Webber 78), Nugent (Ciftci 90), Cotterill, Kanu.
Innbyttere: Flahavan.