Kun nesten mot Tottenham

(Tottenham 1-0 Burnley): FA-cupens 3.runde var underholdende og spennende kamp i London. Begge skapte tilstrekkelig med gode muligheter til å sikre avansement der Tottenham dro det lengste strået.

Begge managere gjort bytter i lagoppstillingen til den 3.FA-runden i London. Odobert (7′) var første til å teste ut keeper Vicario som ikke hadde store problemer med å avverge skuddforsøket. Derfra satte hjemmelaget inn en offensiv; Richarlison (9′, 14′) og Johnson (10′, 14′) noterte seg gode muligheter og Muric viste kvalitet mellom stengene.

Tottenham var best innledningsvis og et mål lå i luften. Lo Celso (17′) ville også være med, men heller ikke han klarte å overliste Muric. Midtveis i annen omgang jevnet kampen seg litt ut og Burnley flekket tenner med Amdouni (27′) som fikk en stor mulighet. Ballen gikk over fra kort hold.

Fram mot pause flyttet kampen og duellene seg til midtbanen og de store sjansene uteble. Etter ett tilleggsminutt ble lagene sendt i garderoben og før avspark ble Bruun Larsen sendt utpå. Etter noen offside-forsøk noterte Kulusevski (50′) og Odobert (51′) seg skudd over eller til side for mål.

Ingen av lagene favoriserte omkamp og kampen bar preg av to lag som satset, kjempet og ville ha avansementet. Følgelig høy underholdningsfaktor. Muric fortsatte å være stor mellom stengene og stoppet Johnson (54′, 65′) to ganger, før Burnley vartet opp med et offensivt trippel-bytte.

Tottenham skrek etter straffe to ganger i løpet av kort tid etter byttene, men dommeren lot seg ikke imponere. Tresor (70′) ga liv til det som var en utrolig spill de påfølgende minuttene og spillet deres kunne nesten sammenlignes med tika-taka under Pep Guardiola. Imponerende av lille Burnley.

Pedro Porro snappet opp et raskt utkast av Muric og kom seg mot feltet. Fra 18 meter ladet han kanonen og sendte av gårde et fint skudd mot krysset og sendte hjemmelaget i føringen i det 78.minutt. 1-0. Målet var imot spillets gang og midt i en god Burnley-periode.

The Clarets fortsatte å bygge opp angrepene sine, Tottenham ville sikre seieren og sendte utpå friske bein. Sessengnon (86′ og, Brownhill (88′) prøvde seg før fjerdedommeren la til syv tilleggsminutter. Delcroix (96′) og Amdouni (97′) fikk mulighet til å sikre omkamp før dommeren blåste av kampen.

Det ble en frustrerende kamp for the Clarets som nok følte at de la ned en god nok innsats som fortjente lønn for strevet. Det ble en exit i FA-cupen etter en god og underholdende kamp på White Hart Lane.

Tottenham: Vicario, Porro, Royal, Davies, Udogie, Skipp (Højbjerg 77), Bentancur (Donley 83), Kulusevski, Lo Celso (Gil 58), Johnson (Sessengnon 83), Richarlison (Scarlett 83)
Innbyttere: Forster, Dorrington, Phillips, Sessegnon, van de Ven, Donley, Gil, Scarlett, Højbjerg

Burnley: Muric, Vitinho, O’Shea, Delcroix, Taylor (Al-Dakhil 67), Zaroury (Tresor 67), Ramsey (Redmond 67), Cullen, Odobert (Brownhill 58), Foster (Bruun Larsen 45), Amdouni
Innbyttere: Vigouroux, Al-Dakhil, Roberts, Brownhill, Cork, Redmond, Bruun Larsen, Rodriguez, Tresor
Gule kort: Cullen 21, Tresor 90+1