Kontroversiell VAR-avgjørelse ga poengdeling

(Burnley 1-1 Luton): Zeki Amdouni sendte the Clarets i føringen og det så lenge ut til å bli tre viktige poeng. På overtid utlignet Morris i det som var kampen store kontrovers, der keeper Trafford ble hindret en redning under en uttelling. Et soleklart frispark til Trafford, men inkonsistente VAR mente noe annet

Johann Berg Gudmundsson (7′) og Foster (7′) noterte seg kampens første sjanser og tvang fram en stor redning fra Kaminski. Barkley (9′) svarte kort tid senere og tvang fram en god redning fra Trafford måtte slå ut til hjørnespark.

Ogbene (12′) forsøkte og det påfølgende kvarteret var det god underholdning på Turf Moor med spennende angrepsspill og solid forsvarsspill. Burnley presset og presset, og i det 36.minutt fikk de omsider uttelling for strevet.

Et kontring havnet hos Odobert på kanten som kom seg til dødlinjen og la inn i feltet. Zeki Amdouni klinket til ballen, sneiet Berg Gudmundsson, endret retningen bittelitt og rett i mål. Stor jubel på Turf Moor og 1-0 til Burnley.

Al-Dakhil (39′) og Amdouni (41′) forsøkte å øke ledelsen uten hell. Etter tre tilleggsminutter sendte dommeren lagene i garderoben.

Begge lag gikk spenstig ut etter pausen med samme lagoppstilling. Kontringene, godt angrep- og forsvarsspill fulgte. Ekdal (62′) kom nærmest med et spennende forsøk før managerne satte i gang noen bytter. Foster (75′) fikk en mulighet og det tok tid før det skjedde noe.

Klokken tikket og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Luton presset på i sluttminuttene I det 90+2′ minutt ble ballen lagt inn i feltet og fant Charlton Morris som nikket ballen i nettet. Trafford var på vei mot ballen og ble blokkert av Adebayo underveis. VAR sjekket situasjonene og straffet Trafford med gult kort for skuespill.

Skandaløs dømming, rett og slett skandaløs. Selv med objektive øyne var dette en situasjon der målet skulle ha blitt annullert og frispark til Trafford.

Burnley: Trafford, Vitinho, O’Shea, Al-Dakhil, Ekdal (Cork 90+4), Berg Gudmundsson (Roberts 74), Brownhill, Cullen, Odobert (Bruun Larsen 83), Foster, Zamdouni
Innbyttere: Muric, Egan-Riley, Roberts, Cork, Zaroury, Mdayshimiye, Benson, Bruun Larsen, Rodriguez

Luton: Kaminski, Mengi, Osho, Beli, Ogbene, Lokonga (Barry 86), Barkley, Doughty, Townsend (Chong 64), Clark (Morris 74), Adebayo
Innbyttere: Krul, Burke, Potts, Giles, Pelly, Berry, Woodrow, Chong, Morris