Spennende, men poengløs kamp

(Aston Villa 3-2 Burnley): Det ble underholdning og dramatikk på Villa Park. Det ble mål, VAR-annullert mål og rødt kort til Burnley. Tross iherdig innsats gikk the Clarets på nok et borte-tap.

Det startet friskt på Villa Park der begge lag jaktet en tidlig scoring hvor forsvaret på begge banehalvdelene fikk ryddet opp. Watkins (12′) var første til å teste ut Trafford. Like etter kvarteret fikk Burnley en kalddusj når Beyer så ut til å ha pådratt seg en skade og måtte av av banen.

Luiz (21′) og Brownhill (25′ og 26′) noterte seg spennende målsjanser før Leon Bailey sendte hjemmelaget i føringen. Et angrep fra Watkins havnet hos Bailey i feltet, angriperen fintet unna Taylor og sendte ballen nettet fra ti meters hold. 1-0 til Villa etter 29.minutter.

Gleden ble kortvarig for hjemmelaget når når et Gudmundsson-frispark ble sendt inn i feltet der Dara O’Shea headet kula til Zeki Amdouni på løp. Angriperen breisparket inn 1-1 minuttet senere og 1-1!

Watkins (32′) var nære en rask respons, men klarte ikke å ta en Burnley. I det 36.minutt brøt Burnley klarerte Burnley et Villa-angrep i eget felt og kontret. Ballen havnet hos Lyle Foster som satte fart og satte inn Burnleys andre mål alene mot keeper Martinez. Flagget var oppe, VAR sjekket og målet ble korrekt annullert.

I det 41.minutt kunne Villa-fansen juble nok en gang. Watkins mottok ballen på løp og dro med seg ballen til dypet, derfra la han inni feltet hvor Moussa Diaby sendte kula i nettet. 2-1 til Villa. VAR sjekket om Watkins var i offside i det ballen ble sendt mot han, men fant ingen feil. Syv tilleggsminutter senere jogget lagene i garderoben.

Brownhill (47′) og Diaby (56′) forsøkte seg før Berge fikk sitt andre gule for kvelden og ble sendt av banen. Minutter senere skrev Burnley på en respons fra dommer når Costa brukte hånda i duell med Foster i feltet og en mer tydelig håndball skal man se lenge etter, men dommeren valgte å ikke reagere.

McGinn (62′) testet ut Trafford som vartet opp med en kjemperedning og like etterpå reddet han et skudd fra Diaby (63′). Ramsey (63′) fulgte opp med en spennende mulighet fra kort hold som gikk himmelhøyt over.

Diaby (68′ og 69′) noterte seg to gode muligheter som han sendte over. I det 71.minutt og litt imot kampens utvikling sørget Lyle Foster for spenning i kampen. Et utspark fra Trafford havnet hos Foster på midtbanen via Berg Gudmundsson, og spissen fosset framover. Med to Villa-forsvarere rundt seg sendte han et skudd langs gresset og i nærmeste hjørne! VAR sjekket for offside, men målet sto! 2-2 på Villa Park.

To raske bytter til og Burnley fikk friske bein ute på gresset. Fansen heiet fram Lancashire-laget fra tribunene. I det 86.minutt var Villa i angrep og ballen havnet hos Ramsey i feltet som skulle til å sparke kula ut, men akkurat i det momentet fosset Duran og snappet opp kula og Ramsey endte opp med å felle Duran. Straffe til Villa.

Douglaz Luiz plasserte kula på straffemerket og sendte ballen i tverrliggeren, spratt i bakken, tilbake i tverrliggeren og i mål. 3-2 i det 89.minutt. Solide ni minutter ble lagt til på Villa Park der hjemmelaget fikk to gule for tidsbruk, men det ble ingen mål.

A.Villa: Martinez, Konsa, D.Costa, Lenglet (Torres 62), Moreno, Bailey (Dendoncker 90+2), McGinn, Luiz, Ramsey, Diaby (Duran 81), Watkins
Innbyttere: Marschall, Proctor, Chambers, Torres, Dendoncker, Iroegbunam, Zaniolo, Duran
Gule kort: Konsa 17, Ramsey 87, Martinez 90+5, McGinn 90+7

Burnley: Trafford, Taylor, Beyer (Delcroix 16), O’Shea, Vitinho, Berg Gudmundsson (Tresor 73), Brownhill, Berge, Odobert (Roberts 73), Amdouni (Ramsey 58), Foster
Innbyttere: Muric, Delcroix, Roberts, Ramsey, Redmond, Bruun Larsen, Obafemi, Rodriguez, Tresor
Gule kort: Taylor 22, Berge 44+56
Rødt kort: Berge 56