Sterk seier i London

(Fulham 0-2 Burnley): The Clarets måtte stå i mot sterkt press i første omgang, men etter sidebytte snudde de vinden. Mål av Odobert og Berge sørget for tre poeng til Lancashire-laget!

Kampen på Craven Cottage var historisk i fotball-sammenheng med den første kvinnelige dommer ved roret: Rebecca Welsh. Kampen startet friskt og det ble et par hjørnespark til begge lag. Wilson (12′), Palhinha (14′) og Iwobi (15′) noterte seg fine muligheter. Keeper Trafford viste klasse mellom stengene.

Hjemmelaget fortsatte å presse og så mye til ballen. Burnley-forsvaret sto stand og klarte å stå i mot det presset til Fulham. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det siste av disse noterte Iwobi seg en dobbeltsjanse, der begge forsøkene ble reddet på strek! I det dommer Welsh sendte spillerne i garderoben hadde Burnley ikke notert seg ett eneste skudd på motstanderens mål.

Annen omgang startet med et bytte av Burnley. Etter ett minutt var Burnley i angrep og Foster spilte vegg med Wilson Odobert. Sistnevnte klinket til fra rundt 20 meters hold. Skuddet gitt rett i mål! Praktfull scoring av 19-åringen! 1-0 til Burnley i det 46.minutt.

Derfra ble det litt fram og tilbake uten at noen av lagene fikk et grep om kampen. Noen kort og bytter senere sørget Sander Berge for kampens andre mål. I det 65.minutt fikk nordmannen ballen i hjertet av midtbanen. Sander fosset fremover og fikk løpe uhindret fram til 16 meteren der han sendte av gårde et kanonskudd til venstre for keeper og økte ledelsen til 2-0!

Det ble fortsatte med harde dueller og noen frispark. Berge (83′) og Roberts (85′) kom til halvsjanser før Castange (85′) noterte seg en kjempemulighet som tvang fram en strålende redning av Trafford. Det ble lagt til seks tilleggsminutter uten at det ble gjort stort ut av det og Burnley kunne ta juleferie med tre poeng.

Fulham: Leno, Castange, Abarabioyo, Bassey, Robinson (Bailo-Toure 81), Palhinha (Reed 81), Cairney, Wilson, Pereira (Cordova-Reid 64), Iwobi, Muniz (Vinivius 64)
Innbyttere: Rodak, Ballo-Toure, Diop, Tete, Harris, Lukic, Reed, Cordova-Reid, Vinicius
Gule kort: Bassey 24, Palhinha 57

Burnley: Trafford, Vitinho, O’Shea, beyer, Taylor, Bruun Larsen (Tresor 45) (Delcroix 88), Berge, Brownhill, Odobert (Roberts 79), Foster (Rodriguez 64), Amdouni (Redmond 79)
Innbyttere: Muric, Delcroix, Roberts, Cullen. Redmond, Obafemi, Rodriguez, Tresor, Zaroury
Gule kort: Beyer 60