Senket fra dødballer

(Burnley 0-2 Everton): Det var en spennende kamp på Turf Moor, men Burnley klarte ikke å håndtere dødballene som senket dem på eget gress.

Det ble en gjenforening med tre tidligere Clarets; Keane, Tarkowski, McNeil og ex-manager Dyche. Sistnevnte fikk en fin mottakelse.

Kampen startet friskt med et offensivt Burnley som møtte et typisk kompakt forsvar. McNeil (9′) var første til å prøve seg med et hodestøt som gikk til side for mål. I det 18.minutt leverte Trafford en strålende redning etter heading fra Calwert-Lewin og Everton fikk et hjørnespark.

Dwight McNeil leverte fra flagget og ballen fant Amadou Onana høyest i luften. Onana stanget ballen i nettet og sendte Everton i føringen i det 19.minutt. 1-0.

Burnley forsøkte seg et par ganger, før det nok en gang raknet for Burnley. Et frispark mot Burnley feltet havnet hos Michael Keane som ladet kanonen og tvang fram en retur av Trafford. Returen ble klarert av Burnley-forsvaret, men falt rett i bena på Keane som satte ballen i mål på andre forsøk i det 25.minutt. 2-0.

Everton var nærmere 3-0 enn det Burnley var 2-1. Hjemmelaget hadde flere spennende løp langs kantene og innleggene ga litt høyere puls, men de fikk ikke uttelling for forsøkene. Klokken tikket og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. I det 47.minutt vartet Burnley opp med deres største sjanse når Vitinho fosset langs kanten, kom seg inn i feltet og la inn til Amdouni på motsatt side. Godfrey avverget med en millimeter-redning og ødela en strålende sjanse for Burnley.

Begge lag sendte utpå friske bein etter sidebytte og Burnley var mest ivrige de første minuttene. Bruun Larsen (49′) og Foster (49′) noterte seg fine muligheter og det ble flere hjørnespark. Keane (59′) og Amdouni (63′) prøvde seg også, uten hell.

Burnley virket å ha bedre kontroll på annen omgang og prøvde gang på gang å få hull på byllen. Ofte ble det enten avverget av Everton-forsvaret eller så havnet ballen i klypene på Pickford. Sander Berge (79′) kom fryktelig nære med en redusering med et knallhardt skudd som traff tverrliggeren! Nordmannen forsøkte seg minuttet senere uten å true Everton-keeperen.

Kompany sendte ut friske bein mot slutten av kampen og fjerdedommeren signaliserte tre tilleggsminutter. Burnley klarte ikke å finnet nettet og kampen endte med et hjemmetap på Turf Moor.

Burnley: Trafford, Vitinho (Odobert) 86, O’Shea, Beyer, Delcroix (Al-Dakhil 69), Bruun Larsen (Benson 81), Berge, Brownhill, Odobert (Tresor 86), Rodriguez (Foster 45), Amdouni
Innbyttere: Muric, Al-Dakhil, Roberts,. Cullen, Redmond, Benson, Foster, Obafemi, Tresor

Everton: Pickford, Patterson, Tarkowski, Keane, Godfrey, Harrison, Onana, Garner, McNeil, Doucoure (Dobbin 45), Calwert-Lewin (Beto 81)
Innbyttere: Lonergan, Virginia, Danjuma, Hunt, Metcalfe, Campbell, Beto, Chermiti, Dobbin