Sikret ett poeng på Amex

(Brighton 1-1 Burnley): Burnley måtte kjempe hardt for å sikre poenget mot Amex. Odobert sendte the Clarets i føringen, men etter et stort press gjennom hele annen omgang fikk Brighton hull på byllen. Til tross for flere store muligheter, ble det ingen flere mål og poengdeling.

Det var en rolig start i Brighton der Berg Gudmundsson (10′) var første til å teste ut skuddfoten fra utkanten av feltet. Hjemmelaget så mest til ballen de ti første minuttene, men Burnley virket å være litt mer sultne og angrepsvillige.

Amdouni (18′) og Gross (28′) tvang begge fram gode redninger fra Verbruggen og Trafford. Etter halvtimen økte hjemmelaget presset med Milner (33′) og van Hecke (34′). Brighton forsøkte å bryte ned Burnley-forsvaret, men klarte ikke det helt uten videre.

I det 44.minutt serverte Jay unge Wilson Odobert på kanten, unggutten dro med seg ballen mot feltet og klinket til fra 17 meter. Kula gikk rett i krysset og sendte Burnley i føringen! 1-0 til the Clarets!

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før dommeren sendte lagene i garderoben. Annen omgang startet med et dobbelt-bytte for hjemmelaget og innbytter Mitoma (47′) var rask med å teste ut Trafford. Jay (49′) fulgte opp med en stor mulighet fra kort hold som tvang fram en mesterlig redning fra Verbruggen.

Brighton jobbet mer etter sidebytte enn i første omgang og jaget en utligning, mens Burnley forsvarte seg med alle mann. Mitoma (63′) noterte seg omgangens første store mulighet under Brighton-presset.

I det 74.minutt måtte VAR på banen for å sjekke om Sander Berge brukte hånda i feltet. Menneskene i bussen på baksiden så ikke noe som måtte straffes og spillet gikk videre. To minutter senere, i det 76.minutt var Brighton i angrep der Gross kom til et skudd-forsøk som ble klarert og la heller ballen inn i feltet. Der var Simon Adingra høyest i luften og stanget inn 1-1.

Kompany sendte ut friske bein, der blant annet innbytter Ramsey måtte av banen etter en skade. Brighton presset på og ville ha tre poeng på Amex, som det endte med flere dueller og tøffe dueller.

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen der Burnley har hatt en lei statistikk å rakne mot slutten denne sesongen. Fjerdedommeren la til solide åtte tilleggsminutter og Hinshelwood (90+1′ og 90+4′) kunne ha punktert kampen.

James Trafford storspilte mellom stengene og hadde levert flere strålende redninger i løpet av kampen. Burnley kan være stolte av sin keeper som bidro til at Burnley dro fra Amex med ett poeng i bagasjen.

Brighton: Verbruggen, Milner (Hinshelwood 58), Dunk (Bounanotte 84), van Hecke, Baleba (Igor 57), Gross, Dahoud (Gilmour 46), Adingra, Lallana (Mitoma 46), Joao Pedro, Ferguson
Innbyttere: Steele, Igor, Buonanotte, Gilmour, Hinshelwood, Mitoma, Moder, Baker-Boatley, O’Mahony

Burnley: Trafford, Taylor, Beyer, O’Shea, Vitinho, Berg Gudmundsson (Ramsey 57) (Roberts 78), Brownhill. berge, Odobert (Tresor 78), Amdouni (Ekdal 82), Rodriguez (Redmond 78)
Innbyttere: Muric, Ekdal, Roberts, Massengo, Ramsey, Redmond, Bruun Larsen, Tresor, Zaroury
Gule kort: O’Shea 15, Taylor 66, Odobert 71, Redmond 85