Tap på Anfield

(Liverpool 1-1 Burnley): Begge lag fikk nettkjenning fra corner i 1.omgang, men innbytter Elliott ville det annerledes etter sidebytte og la opp til to mål. James Trafford var god mellom stengene og avverget mange skuddforsøk, men Liverpool var for sterke.

Begge lag gjorde noen bytter fra forrige kamp og det startet med et tidlig Burnley-forsøk. Trafford sendte av gårde et frispark som fant Amdouni (1′), spissen sendte rett på keeper Kelleher. The Clarets var på hugget i åpningsminuttene og skapte noen farlige situasjoner med Berge (6′), Fofana (8′) og Amdouni (9′).

Alexander-Arnold (13′) og Jones (15′) forsøkte seg på skudd som begge gikk høyt over målet til Trafford. Midtveis i omgangen begynte hjemmelaget å få et lite grep om kampen, men hadde vansker med å bryte ned et kompakt Burnley-forsvar og en fokusert Trafford.

Like etter halvtimen ble hjemmelaget tildelt hjørnespark. Kula ble lagt inn i feltet og Trafford var på ballen, men feilberegnet løpet og ble delvis hindret av egen spiller. Dermed falt ballen rett på hodet til Diogo Jota som skallet inn 1-0 i det 31.minutt.

Trafford viste klasse minutter senere og avverget et forsøk av Nunez (37′) fra kort hold. Odobert (41′ og 45′), Endo (43′) forsøkte seg. I det 44.minutt ble Burnley tildelt hjørnespark og Brownhill la inn fra flagget. Kula falt i hjertet av feltet der Dara O’Shea klarte å riste av seg Pool-forsvaret og stanget inn utligningen! 1-1 i det 45.minutt! Tre tilleggsminutter senere tuslet lagene i garderoben.

Etter sidebytte var hjemmelaget på hugget og etter et høyt press som ledet litt litt klabb og babb i Burnley-forsvaret la innbytter Elliott kula inn i feltet der Luis Diaz kranglet inn ballen. VAR sjekket situasjonen da Diaz var i offside-posisjon i forkant, men målet ble stående. 2-1 i det 52.minutt. Kompany fikk gult for protestene…

Nunez (63′), Fofana (64′ og 66′), Odobert (64′), Jota (70′) og Quansah (71′) forsøkte seg de påfølgende minuttene. van Dijk (75′) tvang fram en god redning fra Trafford, før nok et hjørnespark ble tildelt. Denne gang ble ballen klarert, men havnet hos hjemmelagets Elliott som la inn i feltet til Darwin Nunez som skallet inn 3-1 i det 79.miutt.

Hjemmelaget hadde seieren i boks og resten av kampen var hovedsakelig en formalitet. Etter åtte tilleggsminutter ble kampen blåst av.

Liverpool: Kelleher, Trent-Alexander (Elliott 46), Quansah, van Dijk, Robertson (Tsimikas 90+6), Mac Allister (Clark 90+6), Endo (McConnell 90+6), Jones, Jota, Nunez, Diaz (Gapko 81)
Innbyttere: Adrian, Mrozek, Tsimikas, Elliott, Gravenberch, McConnell, Koumas, Clark, Gapko
Gule kort: Quansah 19, Endo 32, (Klopp 40′), Nunez 68

Burnley: Trafford, Assignon, O’Shea, Esteve (Vitinho 80), Delcroix, Brownhill, Berge, Ramsey (Massengo 80), Odobert, Fofana, Amdouni (Bruun Larsen 86)
Innbyttere: Muric, Ekdal, Vitinho, Cork, Cullen, Massengo, Benson, Bruun Larsen, Rodriguez
Gule kort: O’Shea 14, Brownhill 26, (Kompany 54),