Tøff motstand i Manchester

(Manchester City 3-1 Burnley): Det ble enveis-kjøring på Etihad Stadium. Burnley hadde noen perioder som inspirerte, men to mål av Alvarez la grunnlaget for hjemmeseier. Rodri økte rett etter sidebytte og Burnley fikk et trøstemål i tilleggstiden.

Eleven møtte læremesteren til dyst på Etihad Stadium. Det var fint å se at Guardiola hadde respekt for Kompany og sendte utpå et meget sterkt lag mot Burnley. Kompany gjorde det samme.

De første ti minuttene var rolige i Manchester og det var ingen store sjanser å skryte av. Burnley fikk sitt første hjørnespark i det 12.minutt som ble klarert. I det 16.minutt løsnet det på Etihad. Et presis pasning av de Bruyne fant Nunes som trengte to forsøk på å levere kula i feltet. I feltet ventet Julian Alvarez som lurte seg mellom O’Shea og Ekdal, og skallet inn 1-0 til City fra kort hold.

Det skulle ikke mer enn fem minutter før City økte. Ekdal klippet ned de Bruyne, fikk gult og City fikk frispark. Belgieren sendte frisparket langs bakken som tok alle på sengen, bortsett fra Julian Alvarez. Argentineren satte fart og var plutselig alene med keeper Trafford og sendte kula i lengste hjørne. 2-0 i det 21.minutt.

Foster (27′) fikk en halvsjanse midtveis i omgangen, men Ederson var med på notene. Gvardiol (36′) og Foster (43′) forsøkte seg før fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og lagene ble sendt i garderoben.

Etter sidebytte tok det ikke mer enn 25 sekunder før det sto 3-0. Fra avspark havnet ballen hos Foden på kanten som jobbet seg fremover og la inn. Rodri sendte ballen i en fin bue og i nettet bak Trafford.

Amdouni (51′) noterte seg Burnley største mulighet alene mot Ederson, men sendte kula over mål. Kjempesjanse for angriperen! I det 58.minutt sendte Kompany ut friske bein i Ramsey, Roberts og leiesoldaten Fofana.

Brownhill (63′) ville også være med, men heller ikke han klarte å overliste Ederson. Burnley fikk etter hvert til mer pent spill, uten at det endret på stillingen. Med 20 minutter igjen av kampen sendte Pep utpå kavaleriet i Haaland.

Det ble noen kort og bytter etterfulgt av skandinaviske målsjanser i Ekdal (81′) og Haaland (84′) før enda flere bytter ble gjort. Sluttminuttene og de fem tilleggsminuttene skulle bli en formalitet. I det andre tilleggsminutt kjempet Burnley til seg ballen som etter å ha vært innom store deler av laget havnet hos Fofana på kanten. leiesoldaten kranglet seg inn i feltet og serverte Ameen Al-Dakhil som satte inn trøstemålet fra to meters hold. 3-1 i det 90+2.minutt.

Manchester City: Ederson, Lewis, Stones, Ake, Gvardiol, Rodri (Kocacic 86), Nunes, Foden (Grealish 76), de Bruyne (Haaland 70), Doku, Alvarez (Gomez 86)
Innbyttere: Ortega, Dias, Gomez, Walker, Bernardo, Grealish, Kovacic, Bobb, Haaland
Gule kort: Ederson 75, Doku 80

Burnley: Trafford, Vitinho, O’Shea, Ekdal (Massengo 85), Al-Dakhil, Berg Gudmundsson (Ramsey 58), Berge, Brownhill, Odobert (Zaroury 76), Foster (Roberts 58), Amdouni (Fofana 58)
Innbyttere: Muric, Roberts, Cork, Massengo, Ramsey, Bruun Larsen, Fofana, Zaroury
Gule kort: Ekdal 20, Roberts 75