Cup-eventyret over før det startet

(Norwich 4-1 Burnley): Engelsk cup er kjent for å være eventyrlig og dette oppgjøret var ikke annerledes, for innen kvarteret spilt var det allerede scoret tre mål på Carrow Road og hjemmelaget gikk til pause med en fortjent ledelse. Norwich dominerte mesteparten av andre omgang som resulterte med sterke to mål og videre avansement i FA cupen.

Manager Howe sendte ut et av de mest offensive lagene som har blitt valgt ut enn så lenge med Jay Rodriguez, Charlie Austin og Martin Paterson på topp i et 4-3-3-system. I Trippiers fravær ble Edgar plassert på høyrebacken, mens Amougou overtok midtstopperplassen for kanadieren.

Selv om the Clarets startet med flere gode løp var det hjemmelaget som fikk det første målet etter fem minutter: Hoolahan la inn et hjørnespark som havnet på hodet til en umarkert Grant Holt og spissen kunne enkelt sendte kanarifuglene i ledelsen. The Clarets dro opp ermene og sendte noen angrep mot Ruddy, men Norwich ville det annerledes og et pent Hoolahan-innlegg havnet hos Simeon Jackson som på enkelt kunne øke til 2-0 i det 12.minutt.

Cup er cup og Burnley svarte nærmest umiddelbart med et Ross Wallace-frispark som havnet på hodet til Jay Rodriguez, spissen reduserte ved å sendte lærkula i det lengste hjørnet med hodet og 2-1 etter kvarteret spilt. Kampen var uten tvil spennende og sjansene kom fra begge lag der Burnleys angreps-trio fungerte godt sammen, men det var hjemmelaget som skapte mest.

Etter 29 minutter traff ballen Austins hånd og dommeren blåste straffe, en noe streng dømming, men det ble «kompensert» da Grant Holt sendte ballen over og ut. Fram mot pause skapte begge sjanser og det kunne ha blitt både redusering og (økt) ledelse, men resultatet sto i det dommeren blåste av omgangen og Norwich ledet fortjent.

Det ble ingen bytter etter sidebytte, men etter fem minutter spilt fikk Wallace en smell etter en duell med Holt og ble byttet kort tid senere med Marvin Bartley. Like etter fikk Norwich tre sjanser etter hverandre; Hoolahan og Holt testet ut Grant før Jackson sendte ballen utenfor – til fansen store fortvilelse og lettelse avhengig av hvilken del av tribunen man satt på.

Kanarifuglene fortsatte å presse fremover og takket være Andrew Surman sto resultatet 3-1 etter at midtbanespilleren lurte unna Andre Amougou og økte ledelsen etter timen. Hjemmelaget fikk blod på tann, jaktet flere mål og utnyttet Burnleys sårbarhet; David Edgar på høyreback.

Med 20 minutter igjen av kampen byttet hjemmelaget ut begge spissene Holt og Jackson, mens the Clarets tok ut Austin, satt inn Stanislas og gikk tilbake til 4-4-2.

Norwich- byttene ga uttelling for Steve Morrisons første ballberøring sørget for 4-1 og punkterte kampen i det 73.minutt etter at innbytter-kollega Wilbraham sendte kula mot Grant som måtte gi en svak retur.

Manageren gjorde sitt siste bytte: Andre Amougou ut og Alex MacDonald inn – til lagets forvirring der unggutten ble plassert på en uvant høyreback og Edgar som gjorde et godt forsøk, gikk tilbake som midtstopper. Kampens avsluttende kvarter var relativt rolig med et fåtall sjanser der kanarifuglene ikke behøvde å krige og Burnley visste at tapet var et faktum og ventet på dommerens blås.

Burnley: Grant, Edgar, Easton, Mee, Amougou (MacDonald 75), Marney, McCann, Wallace (Bartley 53), Paterson, Rodriguez, Austin (Stanislas 70).
Innbyttere: Hines, Treacy, Jackson, Stewart.

Norwich: Ruddy, Martin, Drury, Whitbread, Crofts, Holt (Wilbraham 70), Jackson (Morrison 70), Surman, Hoolahan (Bennett 78), Fox, Ayala.
Innbyttere: Johnson, Lappin, Barnett, Steer.

Dommer: Michael Jones
Tilskuere: 22.898