Sjefens oppskrift til suksess: – Samhold

Dagens kamp i FA cupen mot Norwich er et oppgjør manageren ser fram til og håper å såre kanarifuglene ved å avansere videre i fotballøyas prestisjefulle turnering og oppskriften til suksessen er samhold, i følge sjefen.

Under Paul Lambert har Norwich gjort det svært godt i den øverste divisjonen, der kanarifulgenes manager har fått maksimalt utbytte av sine ressurser som igjen har plassert dem blant de ti øverste. Burnley-sjefen beundrer følgelig laget som har på to sesongen kom seg opp fra League One og opp til Premier League, en brag han selv ønsker å utfylle for the Clarets.

Foto: BurnleyFC.com

– Fra utsiden vil man si at grunnen (til opprykket) var deres lagånd og samhold, sa Howe. De nektet å tape og det samme prøvde vi å bygge hos Bournemouth der vi hadde suksess med det og det igjen er noe vi prøver å gjøre her.

– Det sosiale utenom banen er viktig, ikke i form av å gå ut og drikke, men det å være sammen og ønsket om å være rundt sine lagkamerater og ens første tanke etter treningen som sier at man ikke ønsker å dra hjem som skiller en fra kameratene – de tingene er viktige. 

Vi prøver å bygge en lagånd her som gjenspeiles på banen, der laget aldri vet når de har tapt. Vi kjemper for hverandre og for klubben – noe vi forhåpentligvis klarer å bygge i tide og jeg mener at vi er på riktig vei.  Jeg mener at man trenger å prøve og implementere det, et lag som kun fungerer der alle har samme mål, der alt peker i samme retning og hvor alle er med alle og alle ønsker at laget skal gjøre det bra. 

Det er et visst individuelt aspekt av det, selvfølgelig, fordi alle vil gjøre det bra på sitt felt og ha den beste mulige karrieren, men den beste måten er å gjøre det for laget, være et vinnerlag som vinner hver uke og derfor er lagånden, avslutter Howe.