Dårlig spill, men verre dømming

(Burnley 0-3 Tottenham): Gjestene fikk en pangstart på kampen med et tidlig straffe-mål av Harry Kane og det ble ikke bedre når Chris Wood måtte av banen like etter halvtimen. Samme mann økte ledelsen timen senere og satte inn sitt hat-trick like etterpå. The Clarets har all grunn til å føle seg lurt og snytt med ett annullert mål og ikke tildelt soleklar straffe. Tottenham var best, men dommeren var verst på Turf Moor.

Manager Dyche ble tvunget til et bytte i forsvaret som følge av James Tarkowskis tre kampers karantene, noe som banet vei for Burnleys lengst-tjenende spiller blant nåværende tropp: Kevin Long. Charlie Taylors gode formkurve gjorde at backen fikk fortsette i forsvaret.

Kampen starte med et tidlig gult kort til Dele Alli for å komme sterkt inn i duell mot Charlie Taylor og det må sies at det er blandede meninger om ikke det skulle vært rødt. Samme mann ble enda mindre populær etter en duell med Kevin Long i feltet minutter senere, når forsvareren ikke fikk fot på ballen, men minimal berøring av spiller som fortjener terningkast fem for akrobatikk. Det må sies at Alli var veldig lett på foten og gjorde det meste ut av situasjonen. Samtidig var det en dum duell av Long, uansett ble det straffe.

Harry Kane stilte seg foran krittmerket og gjorde ingen feil. 1-0 til Tottenham etter 7.minutter.

Det ble mye Tottenham etter dette, gjestene så mye til ballen der Son (7), Kane (16, 26), Sissoko (21) skapte de største sjansene. Nick Pope presterte to kjemperedninger i en-mot-en duellen med Sissoko, strålende keeperspill! Arfield (12) og Defour (30) skapte the Clarets større muligheter. Chris Wood fikk en smell mot Hugo Lloris i Defour-muligheten og trengte behandling. Spissen lom seg ut på banen igjen, men det tok kun minutter og han måtte byttes ut med Ashley Barnes.

The Clarets fikk litt mer energi med Barnes på banen, satte press på gjestene og fikk lagt inn et par baller mot Tottenham-feltet, men klarte ikke å skape nevneverdig mot et robust Spurs-forsvar. London-laget fortsatte å se mye til ballen, men ble holdt igjen ganske effektivt av de burgunder- og lyseblå. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter uten at det endret på resultatet til pause.

Tottenham kunne vise til en statistikk som sa at de sjeldent taper kampene der de har tatt ledelsen, Burnleys klare mål var å gjenta bragden fra Wembley. Burnley virket mer organiserte etter sidebytte og så mer til ballen, selv om Eriksen (48) skapte en god mulighet som raskt kunne ha økt gjestenes ledelse. Ashley Barnes gjorde det han er flinkest til; skape frispark. Nettopp dette bidro til å skape tre to gode sjanser, men Lloris sto i veien for Gudmundssons forsøk (52).

Son (55) bommet på en kjempesjanse etter å at Aurier løp fra Taylor og fikk lagt inn i feltet, men her må også Nick Pope få honnør for å ha løpt ut og satt stort press på koreaneren. Kevin Long hadde en vanskelig dag på jobb og kunne prise seg lykkelig for at Kanes (58) innlegg ikke var godt nok mot en umarkert (og alene med keeper) Christian Eriksen.

The Clarets begynte å flekke med tennene etter timen og skapte hodebry for gjestene med gode dueller. Hjemmelaget skrek etter straffe når Jon Vertonghen dyttet Ashley Barnes overende i det 67.minutt og the Clarets skulle hatt straffe, men Barnes var i offside. Et utspill fra Pope havnet hos Lloris som sendte ballen langt ut, Sissoko sendte ballen videre til Harry Kane som satte fart mot Burnley-målet og gjorde nok en gang ingen feil. 2-0 til Tottenham i det 68.minutt.

Sam Vokes erstattet en noe anonym Jeff Hendrick i det 70.minutt. I det 78.minutt leverte Dele Alli en fin ball til Harry Kane som ikke gjorde noen feil og satte inn sitt tredje for kvelden, sitt syvende Premier League hat-trick. 3-0 til Tottenham.

Hele Burnley-laget trodde det var 3-1 når Sam Vokes satte inn kula med hodet minuttet senere, men en udugelig dommer Oliver blåste av og argumenterte med at det var overfall av Hugo Lloris, noe reprisebildene viste soleklart at ikke var tilfellet. Skammelig dømming. Like etterpå var Ashley Barnes snytt for straffe etter å ha blitt overfalt av Sanchez i feltet. Skammelig dømming igjen.

Barnes (83) prøvde seg på et svakt skudd før Nahki Wells (85) fikk sin debut for Burnley på Turf Moor. Spissen fikk ikke vist seg så fryktelig mye før fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og kampen ble blåst av.

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Mee, Taylor, Arfield (Wells 85), Cork, Hendrick (Vokes 70), Defour, Gudmundsson, Wood (Barnes 34)
Innbyttere: Lowton, Westwood, Walters, Lindegaard
Gule kort: Defour 87

Tottenham: Lloris, Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier (Lamela (83), Sissoko, Eriksen, Dele (Llorente 85), Son (Dembele 76), Kane.
Innbyttere: Vorm, Trippier, Rose, Foyth
Gule kort: Alli 3, Sissoko (56)