– Kommer over det

Manager Dyche hadde ikke noe å utsette på Tottenhams seier over the Clarets lille juleaften, selv om det var flere kontroversielle hendelser i løpet av kampen. Jack Cork var skuffet som alle andre, men poengterer at det ser mye om klubben når man er skuffet over resultatet mot et godt lag. 

Foto: BurnleyFC.com

Harry Kane puttet inn tre mål og tangerte dermed Alan Shearers rekord med 36 mål i løpet av et kalenderår, der den første kom etter en kontroversiell straffe, men de to resterende var gode avslutninger av spissen.

Selv om Harry Kane ble kampens helt, så var det Dele Alli som tok overskriftene med en stygg takling mot Charlie Taylor etterfulgt av en kontroversiell straffe der han gjorde det meste ut av situasjonen og ble en lite populær mann på Turf Moor. Noe pipekonsertene mot han bekreftet gjennom resten av kampen.

Foto: BurnleyFC.com

– For det første så må jeg si at de var det bedre laget. De er et topplag og når man har en Harry Kane på laget så blir man bedre, forklarte Dyche. Han utgjorde forskjellen og var den beste spilleren på banen; støttet et som har hatt sine opp og nedturer den siste tiden, men som kan skade deg på mange måter. De presset oss godt, kom i føringen og gjorde det vanskelig for oss. 

– Vi tok ikke gode avgjørelser tidlig i kampen og de fikk en god start med straffen. Det var flere vanskelig avgjørelser for dommeren; (Alli)-taklingen, for eksempel, jeg har sett at det har blitt gitt rødt i slite situasjoner fordi han er ut av kontroll. Jeg liker ikke røde kort, spesielt for taklinger, men den er vanskelig. 

Foto: BurnleyFC.com

– Når det kommer til straffen, så er han (Alli) på vei ned etter at ballen er ute av spill og da kommer kontakten som rører kneet hans, men den er på sitt beste minimal og da var han allerede på vei ned. Vi har alle snakket om det og det er vanskelig. Ironien er at det var en soleklar straffe mot Ashley Barnes i annen omgang og målet til Sam Vokes skulle ha stått. Det hadde kanskje ikke endret på sluttresultatet, for de var det beste laget, men det ville kanskje ha gitt oss en sjanse. 

– Vi må se på det i et større bilde. Som manager må føler man resultatene, fordi jeg vil at alle skal konkurrere, men vi klarte ikke det i dag og all ære til Spurs for det. Vi vet at vi er vanskelige å slå hjemme og alle forsøker å få meg til å snakke om Europa, men ærlig talt. Vi vet at vi modnes som lag og beveger oss fremover, vi vet også at det er mange vanskelige kamper som venter med skader og karantener, men det er mye godt arbeids som legges ned av meg selv, støtteapparatet, laget og styret. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er en god kobling mellom alle parter i klubben og det er viktig å huske. Det stopper deg ikke fra å tenke at det var en tøff dag på jobb, avsluttet sjefen.

Jack Cork forteller at the Clarets ikke kommer til å ta tapet for tungt etter en strålende halv sesong og ser nå fram til å besøke Old Trafford.

– Det var tøft for oss fra begynnelsen, de presset og gjorde det vanskelig. Jeg har ikke sett reprisen på straffen eller taklingen av Charlie, så jeg kan ikke kommentere det, men målene var av topp kvalitet. Vi har hatt en herlig sesong så langt, vi kommer til å ha et par kvelder som disse som vi forhåpentligvis kan komme oss raskt over. Vi hadde samme resultat mot Manchester City tidligere i sesongen, men det stoppet oss ikke for det. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi må bare fortsette å gjøre det vi gjør og ikke la det påvirke oss. Alle er skuffet over tapet for vi kunne ha gjort mer, men man kan ikke spille bra hver gang og vi må komme oss over det og se mot neste kamp. Det viser hvor langt vi har kommet når man blir skuffet over et resultat og hvordan vi spilte. Vi har gjort det så bra denne sesongen og forventningene endres, å være i en slik posisjon vi er i og starte kampen med håp og optimisme.

– Det er en flott stadion (Old Trafford) og vi burde nyte å spille der. Det er derfor alle ønsker å være i Premier League, for å besøke slike steder, så det er ingen grunn til at vi ikke skal være selvsikre og se fram til det, avsluttet Cork.