«Blocking-Burnley» frustrerte milliardene til Mour’

(Man. Utd. 2-2 Burnley): Ashley Barnes ga Burnley en drømmestart etter to minutter og Defour fulgte opp med en frispark-perle halvtimen senere. Etter sidebytte fikk United en redusering og jaget en utligning som etter utallige forsøk kom på overtid.

The Clarets startet med kun ett bytte fra forrige kamp med Ashley Barnes som erstattet skadde Chris Wood på topp. Det var også hyggelig å se Dean Marney på benken!

Det tok ikke mer enn to minutter før Ashley Barnes skulle markere seg på Old Trafford; Marcos Rojo felte Jeff Hendrick like utenfor 16-meteren til United og eventyreren Johan Berg Gudmundsson stilte seg foran kula, tok løpefart og la inn ballen. I feltet utnyttet Barnes klabb og babb og satte inn 1-0 etter to minutter! Pangstart for the Clarets!

Ikke overraskende kviknet United til og sende sine angrepsvåpen mot Burnley-forsvaret som ryddet unna så godt de kunne, men Scott Arfield (11) kom nærmere 2-0 enn det United kom til en utligning, dessverre sendte canadieren skuddet like over tverrleggeren. Uniteds første gode mulighet kom i det 16.minutt når Luke Shaw prøvde seg på et pent skudd, men sendte kula like til side for mål.

Hjemmelaget satte inn storoffensiven og ga Burnley nok å jobbe med som på sin side gjorde forsvarte seg heroisk og effektivt. I det kampen nærmet seg midtveis ristet Burnley av seg de stressende tendensene og gjenfant roen.

[smartslider3 slider=2]

Ashley Young kunne prise seg lykkelig for å ikke pådra seg gult kort i det 35.minutt for en sen takling på Arfield, men frispark ble det. Defour og eventyreren Gudmundsson stilte seg foran kula, diskuterte seg i mellom og Steven Defour tok løpefart, sendte av gårde en utmerket perle som på vakkert vis gikk over muren og i det lengste hjørnet! 2-0 til Burnley på Old Trafford! (se bildeserien nedenfor)

Unge Rashford fikk nesten redusert for hjemmelaget like etterpå, men skuddet ble reddet på streken av Charlie Taylor og Burnley slapp med skrekken. Kevin Long hadde ikke de beste kampene mot Tottenham i forrige runde, men mot Zlatan Ibrahimovic (41) gjorde han det bra. Pogba (43) ga også et helhjertet forsøk, men like utenfor. Etter noen halvhjertede forsøk uten utfall de neste påfølgende tilleggsminuttene, valgte dommeren å sende lagene i garderoben.

Annen omgang startet med to bytter for United og ikke overraskende fortsatte hjemmelaget å jage redusering. Pogba (46) prøvde seg på et skudd som gikk høyt over før Ben Mee ble liggende nede etter en tøff duell fra Jesse Lindgard. Samme mann var ufattelig nære en redusering i det 50.minutt, men forsøket ble reddet på streken av Ben Mee!

I det 53.minutt fikk United uttelling for sine forsøk når et Young-innlegg langs bakken havnet hos Jesse Lindgard som sendte ballen i nettet med en frekk hæl og reduserte for hjemmelaget. 1-2 på Old Trafford. De røde så mye til ballen og prøvde så godt de kunne å finne et hull i Burnley-forsvaret, uten hell.

Etterhvert sendte manager Dyche tårnspissen Sam Vokes ut på banen, samtidig som rutinerte Jonathan Walters varmet opp på sidelinjen. Phil Bardsley og Mkhitaryan hadde sine dueller på banen og begge fikk etterhvert kort i separate hendelser mot hverandre. Lukaku (61) og Pogba (69) kom til spennende muligheter, men ingen av dem klarte å overliste keeper Nick Pope.

Det meste foregikk på Burnleys banehalvdel og the Clarets var seige å bryte ned, noe som også resulterte i flere hjørnespark til hjemmelaget. Lancashire-laget ga intet tegn til å gi seg og Sam Vokes fikk inn et mål i det 78.minutt med en fin lobb over David de Gea, men ble avblåst for en hårfin offside etterfulgt av kort.

Med ti minutter igjen av kampen ble målscorer Barnes erstattet med veteranen Jonathan Walters som ikke brukte lang tid på å vise seg fram i United-feltet, men det meste av spillet fortsatte å utarte seg på Burnley-siden. The Clarets benyttet seg av en kjent taktikk og målet ballen langt ut hver gang de fikk anledning til det og klokken tikket. De tilreisende sang og lagde hørbar leven på Old Trafford, mens stemningen fra United-fansen var slik den vanligvis pleier å være. Tam.

Minuttene før fulltid ble det et hode-sammenstøt i lufta mellom Rashford og Bardsley, men begge kom seg heldigvis på bena igjen etter kort tid. United prøvde og prøvde og prøvde og prøvde, men Burnley ryddet unna alt som ble sendt mot dem, men i det første tilleggsminutt fikk de omsider gjennomslag for sine forsøk og etter utallige forsøk havnet kula hos Lindgard som fikk lirket ballen i nettet og utlignet. 2-2. Det må sies at oppspillet til målet var merkverdig, Phil Jones løp i Sam Vokes og United fikk frispark…

Først da våknet United-fansen, men det hjalp lite for Burnley hadde sikret et utrolig poeng på Old Trafford og frustrerte stjernegalleriet verdt milliarder. Stolthet!

Man Utd: de Gea, Jones, Rojo (Mkhitaryan 46), Shaw, Young, Matic, Mata, Pogba, Ibrahimovic (Lindgard 46), Rashford, Lukaku
Innbyttere: Romero, Blind, Lindelöf, Tuanzebe, Herrera
Gule kort: Rojo 2, Shaw 53, Mkhitaryan 58

Burnley: Pope, Mee, Taylor, Long, Bardsley, Cork, Defour (Vokes 66), Gudmundsson, Arfield, Hendrick, Barnes (Walters 80)
Innbytter: Lindegaard, Lowton, Marney, Westwood, Wells
Gule kort: Barnes 4, Taylor 34, Gudmundsson 64, Bardsley 68, Pope 70, Vokes 79, Cork 90