David Edgar forlenger med the Clarets!

Foto: BurnleyFC.com

Under manager Howe har forsvarer David Edgar vist seg fra en svært positiv side og man kan nesten si at 24-åringen har forankret midtstopperplassen som sin egen. Slikt har blitt lagt merke til og belønnet med en kontraktforlengelse som løper ut sommeren 2014.

Foto: BurnleyFC.com

Kanadieren ble hentet til Turf Moor av Owen Coyle fra Newcastle (£300.000), men slo aldri gjennom på førstelaget og måtte nøye seg med reservelagspill og låneopphold (Cardiff, 09/10). Samme situasjon hadde forsvareren under Brian Laws, men etter at sistnevnte ble sagt opp i fjor og erstattet av Howe har det virkelig tatt seg opp for den kanadiske landslagspilleren.

24-åringen startet denne sesongen i sin naturlige midtstopper-posisjon, viste gode takter, men ble allikevel kritisert for ikke å ha vært stabil nok bakover. Et dusin kamper senere har kritikerne måttet krype til korset og rose Edgar opp i skyene etter flere overbevisende prestasjoner for the Clarets.

Forsvarerens kontrakt gikk opprinnelig ut neste år, men Howe har blitt såpass imponert av spilleren at manageren valgte like så greit å tilby en kontraktsforlengelse. Dette gjør kanadieren til den andre gode nyheten for manager Howe denne vinteren, den første var Kieran Trippier.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg føler at dette er en belønning for de prestasjonene han har vist, hans holdning og hvordan han har vist seg fram. forklarte Howe. Han har vist en ekte villighet til å forbedre seg på treningene, noe som er veldig viktig for oss og jeg tror han kun kommer til å bli bedre og har potensiale til å bli en stor spiller for denne klubben.

– David har hatt en god sesong og har blitt stadig bedre. Han er en ung midtstopper som ikke har fått så mange kamper å vise seg på, men vi har bevisst valgt å bruke han, noe som gjenspeiler de antall kamper han har fått.

Hans prestasjoner har også vært synlige, spesielt hans gode partnerskap med Ben og Michael. Forhåpentligvis vil det bli enda bedre og utvikle seg i den retning vi ønsker – det bra med David er at han er en utmerket fotballspiller og passer veldig bra i den spillestilen vi benytter oss av med offensive løp fra forsvaret.

– Vi håper naturligvis at dette ikke tar slutt og vi ønsker ikke at David stal hvile på laurbærene, vi vil at han skal bli enda bedre og prøve å ha som mål å være et førstevalg som midtstopper, avsluttet Howe.